måndag 21 februari 2022

DN låter vänsterextremistiska AFA bestämma deras publicering

 DN har avpublicerat en artikel som handlade om en familj i Ukraina som hade det besvärligt eftersom mamman inte får uppehållstillstånd i Sverige. Mannen är svensk och jobbar i Sverige, medan hon är från Ukraina. Artikeln handlade inte om politik utan om hur det kan bli när en familj befinner sig i olika länder och särskilt då Ukraina, som hotas av krig. 

Men nu har DN avpublicerat denna artikel efter att vänsterextremistiska Antifascistisk Aktion har påtalat att mannen i fråga har ett förflutet i högerextremistiska NMR Nordiska Motståndsrörelsen. Artikeln handlade, som ni kan se ovan om ni trycker på de blå bokstäverna, om deras problem med att få vara tillsammans i Sverige och inte ett ord fanns om någon politik. 

Hur ska nu DN göra i framtiden? Avpublicera alla artiklar där extremister får tala ut om sin situation? Det verkar underligt. Artikeln har funnits på webben, men inte i papperstidningen. DN beklagar publiceringen. Annars så finns det inga förbud mot att prata med eller intervjua brottslingar i fängelse och låta deras version komma fram. Ska dessa artiklar också censureras i framtiden? 


Den här familjen censureras i DN för de är inte legitima som intervjuoffer för Rikard Wenzel finns i brottsregistret. Ska alla som finns där uteslutas från intervjuer i framtiden hos DN? En alldeles ny policy i så fall.  Faksimil från DN. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar