tisdag 15 februari 2022

Fallet Kevin en rättsskandal

 UPPDATERAT

Det verkar som om justitiedepartementet blandade sig i fallet Kevin. Han som mördades som 4-åring och där två små bröder Christian och Robin blev misstänkta och senare också pressades att erkänna mordet. GW Persson har lovat att återkomma närmare valet om detta fall. En 13-åring våldtog senare en 3-åring bara 100 meter från stället där Kevin blev mördad. Och han var också misstänkt, men avfördes senare från utredningen om mordet. Men mordet på Kevin var ett sexualbrott. 

Det verkade som om justitieminister Laila Freivalds den gången var orolig för att denne 13-åring som var kurdisk flykting skulle anses skyldig till mordet. Detta skulle då kunna påverka valet detta år 1998. Nu kan detta 90-talsmord hoppa upp och bita socialdemokraterna i svansen. Drastiskt uttryckt. De båda bröderna fick juridisk upprättelse år 2018, men har inte fått något skadestånd, varken från staten eller från Arvika kommun. Inte ens en ursäkt från kommunen, som inte anser sig ha gjort något fel. 

19:32

Arvika kommunstyrelse beslutade i dag att kommunen ska be om ursäkt till de båda bröderna. Ja, det kostar ju inget ekonomiskt. Det är det minsta de kan göra. 

Här är en bok om fallet, som familjen med de båda bröderna har publicerat. 

Här skriver Göteborgs-Posten om fallet och att det kan vara en enormt stor rättsskandal. Beroende på vad GW Persson kan ta fram om fallet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar