söndag 27 februari 2022

Kärnvapenkrig möjligt

UPPDATERAT

 Nu hotar Putin med kärnvapen som svar på aggressivitet från Nato. Han är sjuk den mannen, men kan tänkas använda kärnvapen om han inte får som han vill. I kväll ska det blir presskonferens i Sverige och då kan vanliga vapen skickas till Ukraina. Till slut ska de få hjälp att försvara sig. 

Och detta kan Putin anse är att hjälpa till i Ukraina i så hög grad att det blir nödvändigt att använda kärnvapen. Vi får väl se hur det går. Har inga illusioner om den mannen. På atollen Bikini där det utfördes kärnvapenprov år 1946 går det fortfarande inte att bo. Det finns kryssningsmissiler med kärnvapen också. Så det behövs inte flyg för att fälla detta som bomber. Ryssland har fler kärnvapen än USA.

Klockan 18 startar regeringens presskonferens om vapen eller inte vapen till Ukraina. Nederländerna, Belgien och Tyskland ska skicka vapen till Ukraina. 

18:20

Svenska regeringen har bestämt att det ska bli matransoner, hjälmar, skyddsvästar och 5 000 pansarskott, som ska skickas till Ukraina. EU har bestämt att skicka vapen för första gången till ett land utanför unionen. EU stänger också luftrummet för ryskt flyg. 

28.2.2022

Vänsterpartiet reserverade sig mot att skicka vapen, dvs pansarskott, till Ukraina i dag på förmiddagen i utskottet. Jo jag har alltid tyckt att det är märkligt att vi fortfarande har ett kommunistiskt parti i Sverige, som folk röstar på. 

2.3.2022

Och så var det dags att ändra sig i vänsterpartiet. Jo då nu är det möjligt att skicka vapen till Ukraina. Kommunisterna bestämmer inte helt och hållet längre. 


Sunao Tsuboi överlevde mirakulöst atombomben i Hiroshima och pekar ut sig själv på bilden. Han var 20 år då och levde tills han blev 96. Mer än så kan man knappast önska sig i ålder även om man lever i Sverige i fred hela livet. Han dog förra hösten i Hiroshima. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar