lördag 5 februari 2022

Vi har ingen nationell enhet

 Det var länge sedan vi hade det. För det finns ingen samlande kraft i ett folk, som har 700 000 invandrare som går på bidrag. Och naturligtvis är det sant att många nya invånare inte vill bli integrerade. Och att miljöpartiets förslag att bussa svenska barn till utanförskapsområden är döfött. Det skulle bara förstöra för de svenska barnen. Naturligtvis ser de som bor i dessa områden dem som sina. Inte som svenskarnas. De invandrade är där majoritetsbefolkningen. 

Vi har hundratals sorters nya invånare i Sverige och de områden de kommer ifrån har de flytt, för att de inte fick odla sin särart där. Varför ska de då anamma det svenska här? Förutom det som myndighetssverige tvingar på dem. Det som de behöver hjälp med av sina barn. Om de inte får gratis hjälp av advokater. Att fylla i blanketter. 

Har vi någonsin haft en nationell enhet frågar jag mig ibland. Tänk på göteborgarnas lite kärvänliga mobbande av stockholmare. Det som finns kvar under ytan och som var roligt förr i tiden, när jag jobbade på Volvo och de skrattade åt min stockholmska som sade att människor som gifte sig gängade sig. Det var vänliga skratt på den tiden. 

Då fanns det invandrare från dåvarande kommunistiska Jugoslavien i Sverige, för det var så fattigt där. Och så förstås alla finländare som hjälpte till i produktionen efter kriget. Det var fattigt där också. Ingen från den tiden kan känna igen sig i dagens Sverige. 

Jag som pensionär kan väl tacka invandrarna nu för att jag har fått lite höjd pension. De har fortfarande mer än jag förstås med hjälp av bidrag, men jag närmar mig dem nu. Tidigare pratade vi om skåningar och smålänningar, norrbottningar och hälsingar. Forfarande finns det landskapsdräkter och bygdegårdar. Men vem ska hålla på med sådant när vi blir mer och mer splittrade i framtiden? Det syns inget slut på det. Forfarande kommer det kring 100 000 nya invånare per år till landet. En del är här kortvarigt, men folkutbytet pågår. Och till slut kommer vi antagligen att bli ett globalt samhälle, där ingen känner sig hemma. Eller är vi redan där?

Inte kommer det att hjälpa ifall vi byter regering heller. Nu slösar socialdemokraterna bort de sista slantarna i statskassan. Det är ju valår och då finns det oändliga resurser. Sedan kommer de svåra svältåren då landet och medborgarna ska återhämta sig efter pandemins hundratals miljarder i bidrag. 

Vi får väl hoppas att det är som de mest pessimistiska säger: nu muterar viruset till nya utbrott. Då lär ännu fler dö bort av gamlingarna, som är de dyraste vi har. Åtminstone enligt statsministern. De lever ju på bidrag fast för oss inhemska är det uppskjuten lön. Nej så illa kan jag inte tro att det blir. Själv har jag ju klarat mig trots noll sprutor med vaccin. Skräcken slog aldrig sina klor i mig. Jag har upplevt för mycket och sett för många kriser genom åren. Och jag har ju överlevt dem. 

Här är Expressens Anna Dahlberg inne på liknande tankegångar om slöseriet under detta år. 

Här har journalisten och författaren Per Brinkemo beskrivit hur Marx och Engels utgick från klanstrukturer. Dessa skulle ersätta staten, som inte behövdes i framtiden. Dit är vi på väg nu. Alla minoriteter ska få makt över staten. 


Moder Svea fanns som symbol för Sverige på våra sedlar ända till 1987. Där någonstans går skiljelinjen mellan denna flerhundraåriga symbol för nationen Sverige och framtidens icke nationella Sverige. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar