måndag 7 februari 2022

Inte ens miljarder räddar i en lavin

UPPDATERAT

Den norske miljardären Ole Martin Braathen, 43 år, tillhör dem som dog i en lavin nyligen i Österrike. Han dog i Albona. Han hade en sk lavinballong som han utlöste när lavinen kom, men den räddade honom inte. En sådan ballong ska göra så att man hamnar ovanpå snön istället för under. Det var samma dag som fyra svenskar och en guide omkom i Tyrolen. 

Har folk blivit galna nu av pandemin och störtar sig iväg för att pröva sina vingar ännu mer när de har överlevt denna dödliga sjuka? Jag vet inte, men naturligtvis finns det ett uppdämt behov av att åka skidor och göra andra resor. Har en brorson som skidar i Österrike, men han har också överlevt och lade upp detta på internet för att visa att det var ingen fara. Han befann sig i Sankt Anton och åkte i lagom backar, där det inte fanns fara för laviner. De fem som omkom i Spiss åkte offpist. Alla var i 40-årsåldern, även guiden. Han borde ha vetat bättre. 

8.2.2022

En av dem som omkom hette Daniel Magnusson och var 44 år. Han var fastighetsmäklare och saknas av sina medarbetare nu. De har skrivit på facebook om honom. Min brorson heter också Daniel, men som sagt han befann sig i Sankt Anton och utsatte sig inte för någon fara med en lavin. 

Det hänger på skyddsänglar eller tur om man ska överleva att bli begravd så här djupt. Men tydligen så gjorde ändå denne man det och blev framgrävd i Verbier. Han var från Sverige. Hände för fem år sedan. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar