tisdag 22 februari 2022

Putin skickar "fredsstyrkor" till Ukraina

UPPDATERAT

 President Vladimir Putin har nu bevisat att det system han företräder är lika illa som någonsin det nationalsocialistiska som Tyskland hade på 30-talet och framåt. Precis som Tyskland då annekterade landområde efter landområde, ända tills de påstod att Polen anföll dem så att andra världskriget bröt ut. Så har nu Putin först erkänt två områden i Ukraina som "självständiga" och sedan skickar han trupper dit. 

Det moderna Ukraina har nämligen Ryssland grundat, men egentligen så har det alltid varit ryskt. Så låter det. Exakt så som ryssar uttrycker sig om halvön Krim. Den har också alltid varit rysk. Nu har EU, Storbritannien och USA svarat med att hota med sanktioner. Detta kattrakande om landområden har pågått i många hundratals år. Men Krim tillhörde också Ukraina sedan 1954 och förblev så när landet blev självständigt 1991. Men nu räcker det tycker Putin. Nu ska allt tillbaka till Ryssland igen. 

Ryssland är redan till ytan världens största land, men har bara omkring 144 miljoner invånare medan USA har kring 331 miljoner invånare och EU har 447 miljoner invånare. Ryssland har inte en chans i ett öppet krig utan Putin smyger nu omkring som en listig räv, för att få större makt och ses som den karlakarl han anser sig vara. Så trist med dessa diktatorer. När ska de ta slut och världen uppgå i en större helhet? Ja det blir väl när mänskligheten har lyckats att bli mer medveten, men det här är nog inte en sådan planet. Diktatorer skapas av maktbegär och det finns mer eller mindre hos alla människor. 

För det ukrainska folket har nu den invasion Putin hela tiden har planerat blivit verklighet. Frågan är vad resten av världen kan göra åt det? Vi minns Chamberlain och hans avtal med Hitler, som inte betydde något alls. Bara var en pappersbit att strunta i för den diktatorn, för precis som Putin nu hade han en verklighet utstakad. Som i förlängningen betydde ruin och folkmord och ett stort lidande för världens folk. Människor betyder ingenting för dessa diktatorer. De är bara redskap eller arbetande slavar som ska utnyttjas. 

13:07

Energin skulle komma från Ryssland till Tyskland, men nu stoppas denna gas från att godkännas av Tyskland. Nordstream 2 ägs av ett ryskt energibolag och har kostat mer än 10 miljarder euro att dra genom havet förbi Gotland. Tidigare har Tyskland menat att detta är ett kommersiellt projekt och inte har med politik att göra. Nu har landet ändrat sig. 

19:42

Jaha nu blev det sanktioner från EU. Lite märkliga för de riktar sig mot vissa grupper av människor, dock inte Putin själv. En bild av en diktator och gentlemannen från Storbritannien, som trodde att ett avtal var ett avtal och skulle hållas. Chamberlain och Hitler skakar hand 1938. Ett år senare var andra världskriget ett faktum. Nu upprepar sig historien med diktatorn Putin, som har börjat sitt rävspel gentemot Östeuropa. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar