onsdag 19 oktober 2022

Lena Olin och Lasse Hallström är för andlighet

 Roligt att detta filmpar har upptäckt andligheten. Det är som Lena Olin sade i morse att andligheten behövs just i denna tid. Nu när vi återigen har gått cirkeln runt och står inför gamla historiska upprepningar av krig och annat elände mellan människor. Det handlar om Hilma af Klint, som inspirerades direkt av den andra sidan och målade det som hon ombads göra. Hon målade abstrakt och har upptäckts nu långt efter sin egen död. Lasse Hallström upptäckte andlighet för fyra år sedan. Bra gjort! De har nu intervjuats överallt i Sveriges medier för att föra ut budskapet i filmen, där också deras dotter Tora Hallström spelar den unga Hilma af Klint. 

Jag är också för en ny andlighet och inte den gamla som handlar om religion, där överheten ska berätta för oss vad vi ska tro och tänka. Den kan vara politisk eller religiös. Det är mänsklighetens sätt att behöva gå så långt på en gammal upparbetad motorväg, men inte hitta till en ny väg, där det finns något för var och en. Min bok som ska komma nästa höst handlar också om detta. Den heter Innan glädjen infinner sig och denna glädje är den grund vi alla har inom oss. Det är själva grunden för livet, som gör att vi kan gå vidare efter svårigheter, olyckor, sjukdomar och död. 



Familjen Hallström har gjort film om Hilma af Klint, svensk konstnär, som aldrig uppmärksammades tillräckligt när hon levde.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar