onsdag 5 oktober 2022

Varför sparar vi inte el vi dumskallar?

 UPPDATERAT

Ja kära nån. Experterna är så förvånade över att vi inte sparar el nu när den är så dyr. Vi använde mer el i år i september än förra året. Det finns ett mycket enkelt svar på det. Det var så kallt nu i september 2022, men inte i september 2021. I södra Sverige där folket mest bor. Det blir säkert en tidig vinter i år för det har varit kallt nu och det finns mer is vid Nordpolen än förut under mildare år som 2012. Så där varierar vädret och människor måste försöka att hålla sig varma och elen ska väl bli billigare? Det har ju alla partier lovat. Vi ska väl få kompensation för dessa dyra priser så vi inte fryser ihjäl i vinter. Detta betyder att svenska folket litar på sina politiker fortfarande. För moderaterna har lovat stöd från den 1 augusti i år. 

7.10.2022

Meterologen beklagade att det inte är brittsommar i dag på SVT. Då ska det ju vara upp till eller över 20 grader. Detta går ju emot FN:s idé om att det ständigt blir varmare på vårt arma klot. Birgitta och Britta har namnsdag i dag. Därav namnet brittsommar. Det är en gammal beteckning på vad som brukar inträffa kring detta datum, så det är inte på grund av någon ny uppvärmning. Det finns en legend som säger att Heliga Birgitta tyckte att klimatet i Sverige var så kallt att det behövdes lite värme i oktober. Hon levde på 1300-talet och lite värme beviljades henne av Gud. Vi är så tacksamma att det fortfarande gäller!

Det här är avvikelsen från den normala medeltemperaturen i september i år och nedan ser ni medeltemperaturens avvikelse från det normala förra året 2021 i september. Vädret varierar utan att vi kan göra något åt det. På olika platser i landet. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar