torsdag 20 oktober 2022

Märkligt försvinnande i Vetlanda

UPPDATERAT

 Två kvinnor, misstänkta för att ligga bakom Toves försvinnande i Vetlanda, har häktats i dag misstänkta för människorov. De är 18 och 19 år gamla och inte tidigare kriminella. Vad ligger bakom detta försvinnande? Lever Tove eller inte? Polisen letar runt hela Vetlanda och också Missing People, men ännu ingen Tove. Hon är 21 år och 160 cm lång. Båda de misstänkta kvinnorna häktas på sannolika skäl, den högre misstankegraden. Mycket svårt att begripa. De båda var bekanta med Tove, som nu har varit försvunnen i fem dagar. 

21.10.2022

Tyvärr lutar det åt att Tove inte lever längre. Hennes telefon befann sig i en av de misstänktas lägenheter när den misstänkta själv lämnade lägenheten vid 3-4-tiden och då fanns Toves mobil kvar i lägenheten. Den misstänkta säger att Tove lämnade lägenheten vid 3-tiden och cyklade hem. Verkar inte stämma. Polisen vill ha tips om hennes cykel. 

22.10.2022

De båda kvinnorna ska genomgå en liten sinnesundersökning. Varför då? Är de så uppenbart tokiga? Det är ett samtal på någon timme och så skriver psykiatern ett paragraf 7-intyg där det sägs om dessa båda behöver genomgå en större undersökning. Omkring tusen undersökningar görs per år av detta slag och kring hälften går vidare till en större rättspsykiatrisk undersökning, som tar fyra till sex veckor att färdigställa och görs av ett undersökningsteam. 

7.11.2022

Nu har utredningen gått vidare hos polisen och de båda anklagas nu för mord och gravfridsbrott. Det tog tid att komma dit, men har väl varit självklart länge. De är tidigare ostraffade. 

16.11.2022

I dag omhäktas de båda kvinnorna för mord och brott mot griftefriden. Den äldre Johanna Jansson är omhäktad nu på morgonen. Den yngre Maja Hellman (adopterad från Sydafrika) ska omhäktas i eftermiddag. Polisen letar inte efter några andra utan de båda är misstänkta enligt den högre graden, sannolika skäl. Dessa båda pixlade kvinnor är misstänkta för Toves försvinnande. Svårt att begripa vad det rör sig om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar