söndag 30 oktober 2022

Sköna november

Strax nalkas den sköna november då allt blir mörkt och mysigt. Men vi får säkert snö också så det blir vitt och fint på marken. Jag mår bra! Ifall ni undrar. Men världen är tokig som jag upplever den. Trodde det var slut i och med andra världskriget, men icke. Eller också är det så att vi vet så mycket mer i dessa dagar och att detta tynger ned hela världen. 

Vädret kommer inte att ändra sig dock. Klimatgalningarna har fel. Det var frost i morse och det är helt normalt denna årstid. Blir troligen snö i november. Men alla människomassor gör att det dör fler än någonsin. Så klart! När vi är åtta miljarder så måste också gamlingarna dö bort. I Sverige ungefär 90 000 per år. I hela världen kring 92 000 per dag. Så att några dör i Sydkorea när de har tänkt sig att ha roligt är förstås en tragedi för deras anhöriga, för de dog före sin rimligtvis utmätta tid. Men kändisar är ett helsicke för de drar till sig ungdomliga folkmassor. Och så är det Halloween, en farlig fest. 

Man vänjer sig dock vid döden i min ålder. Så många har redan dött i min omgivning så jag blir glatt överraskad när några ändå lever, som tillhör min generation de förtalade 40-talisterna. Och det blev en överraskning att Jerry Lee Lewis ändå var vid liv tills i förrgår. Trodde han också var död. Han hade ju levt så fort tyckte jag. Men han lyckades bli 87 år ändå. Han var redo att möta Jesus sade han till sin fru. Så jag hoppas att han fick det. 

Den här hibiskusen är så fin och blommar i dag fast det är slutet på oktober. Växter dör egentligen aldrig om man sköter om dem. Det kommer alltid nya skott. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar