söndag 16 oktober 2022

Rebecka Fallenkvist och Anne Frank

 UPPDATERAT

Anne Frank var född 1929, detta ödesår då börsen kraschade och alla blev fattiga. Hon blev inte mer än 15 år för hon hann aldrig fylla 16 detta år 1945 då kriget tog slut. Hon hade otur för hon dog i koncentrationslägret Bergen-Belsen den vintern innan befrielsen kom. Hennes dagbok gavs ut av hennes pappa, som överlevde kriget. Han dog 1980. Han ville att hon skulle framstå som ett litet helgon och han censurerade delar av hennes dagbok som handlade om sex och män. 

Nu har Rebecka Fallenkvist (sd) tagits ur tjänst, för att hon inte kan uttrycka sig ordentligt på instagram. Hon har beskrivit Anne Frank som "kåtheten själv", vilket naturligtvis inte stämmer. Hon har tagit bort inlägget nu. Anne Frank har funderat över hur saker och ting fungerar i sin dagbok, som hon aldrig trodde någon skulle läsa. Dessa sidor har numera kommit med i nyare upplagor av hennes dagbok. Tidigare var de censurerade av hennes far Otto Frank. Och jag som föddes i slutet på 1945 kan absolut känna igen mig i hennes funderingar. Så där håller man på som 15-åring också i den generation som föddes efter andra världskriget. 

Otto Frank, Annes far, befann sig i Auschwitz-Birkenau och han hade tur som befriades av amerikanarna i januari 1945. Förmodligen hade Anne Frank också överlevt om hon hade varit i det koncentrationslägret. Men nu blev det inte så. Han jobbade tillsammans med den fru han gifte sig med på Anne Franks dagbok för att få den utgiven, sedan hans tidigare fru Edith hade dött i koncentrationslägret Auschwitz-Birkenau.

Rebecka Fallenkvist tillhör de skrikiga programledare som ingen riktigt orkar med att höra. Inte jag heller. Det är inte bara hon som skriker utan det gör många unga kvinnor av någon anledning även i vanliga nyhetssändningar på SVT och TV4. Så jag får skruva ned dem när de talar och höja sedan när någon man pratar, för då blir ljudet för lågt. Märkligt fenomen i denna tid. Men det kan bero av uppfostran på dagis för där skriker de små tjejerna. Själv gick jag aldrig på dagis, men jag har en liten släkting, som också skriker rätt ut både när hon är glad och ledsen. Gör ont i öronen. Så jag säger alltid till henne. 

Nåväl det Rebecka Fallenkvist har utsatt allmänheten för är väl inget att prata om egentligen. Men nu måste sverigedemokraterna vara nästan heliga och höjda över alla moraliska betänkligheter. Och det är klumpigt uttryckt av Fallenkvist att påstå något sådant om Anne Frank. För Frank har förstås ingen aning om vad hon beskriver. Hon skriver bara vad hon har hört, som att i Paris finns det stora bordeller och att hennes pappa hade varit där. Det ville förstås inte Otto Frank skulle komma ut i tryck. Och hon skriver också att tyska arméflickor bara var i Holland, för att bli madrasser för soldaterna. Det är skvaller hon har hört. Även små grytor har öron, som man sade när jag var liten. 

På den tiden skulle inte barn höras utan vara tysta, men en flicka som Anne Frank lyssnade och antecknade vad som skedde runt henne. Kan kännas igen också av mig, som även är sådan. Och har fått min dagbok utgiven. Men som sagt så klumpigt som den nuvarande unga generationen kvinnor uttrycker sig på instagram är något min generation aldrig skulle göra. 

17.10.2022

Chang Frick känner sig tvungen att skriven drapa i Expressen om denna händelse. Kontentan blir: höj nivån. Jo det behövs. Sverigedemokraterna kommer aldrig att bli ett intellektuellt högtstående parti, men det vore väl bra att inte ramla i den värsta sophinken av tillmälen. 

20.10.2022

Jo hon fick lämna sina uppdrag och ska nu istället jobba lite mer i kulisserna i riksdagen. Klokt av partiet. 

Skulle tro att Rebecka Fallenkvist pratar om sig själv och inte Anne Frank. Den som sa´re den va´re som vi sade i Björkhagen när jag var liten. Och hon ville väl väcka uppseende, vilket hon lyckades med. Så trist med dessa skrikiga unga kvinnor, som ska köra över andra. Hon har rötter i Rumänien och det har väl skapat mindervärdeskomplex, som Freud skulle ha sagt. Hon ser sig själv som ett lyckat exempel på assimilering. Faksimil från instagram. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar