tisdag 22 november 2022

Den bruna sörjan

 Det är nästan så jag får lust att rösta på sverigedemokraterna i nästa val. Jag förstår hur man kan komma fram till att göra detta. Det är kluvet att vara liberal. Så först betecknades sd som den "bruna sörjan" av liberalernas ledare Johan Pehrson, för han trodde ingen utom partivänner hörde honom. Men si det gjorde Expressen och sedan dess har detta dragits i långbänk. Fast Johan Pehrson genast tog kontakt med sd och bedyrade att han stod bakom Tidöavtalet. Han sms:ade Jimmie Åkesson och bad om ursäkt. Pehrson menade att det var en mycket vinklad artikel. 

Det är väldigt trist att följa den politiska debatten så här strax efter valet. För vi väljare har ju bara en smula makt en söndag vart fjärde år. Det är nog något fel på hela detta valsätt. Det finns ju andra metoder, som kanske skulle spegla vad väljarna tycker bättre, men dit är det nog något århundrade. Precis som att socialdemokraterna har haft mer än hundra år på sig att ta över makten i Sverige. Den makten sitter inte bara i riksdagen utan lite överallt. För människor som själva vill ha makt lierar sig med detta partis tänkande. 

Och nu när Tidöavtalet är i hamn så protesterar inte bara Ibn Rushd, som menar att avtalet är ett hot mot svenska värderingar (sic!) utan också Ekot i Sveriges Radio, som menar att det är ett kass avtal i sina sändningar. Jag har slutat sedan länge att lyssna på radion. Och nästan upphört att lyssna på nyheterna i TV:s sändningar. Det är så skönt att inte vara anställd journalist för då kan man ju inte säga vad man vill. Man kan inte ha en avvikande mening utan dras obönhörligen in i något sektliknande. Nedan ett twittermeddelande som är ganska typiskt för hur folket i allmänhet tänker. 


Men annars så är det väldigt lugnt i dag. Vi lever i den bästa av världar där till och med plogbilarna nu har lyckats att få undan snön. I denna miljonstad och runt omkring fast snöröjarnas plogar träffades av blixten och annars var lite trasiga för det var ju så tung snö. Jo det blir ju så när de inte används så mycket också. Gamla maskiner som inte håller. Det där med blixten låter bara för mycket. Ett skämt traktorförare emellan? Vill inte undanhålla er bilden nedan från ett av mina fönster. Och nyss gick en av de inplanterade dovhjortarna förbi. Så idylliskt så. Solen tittar nästan fram igen. Nollgradigt nu också så allt är stilla och lugnt. Ingen blåst alls. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar