fredag 11 november 2022

Den överfallna, våldtagna flickan i Morö Backe behöver sex assistenter

UPPDATERAT

 Skellefteå kommun går nu ut och söker sex personliga assistenter till den flicka som var nio år när hon överfölls i Morö Backe, men hon har nu hunnit bli tio år. Hon kommer aldrig att kunna höras för hon blev för svårt skadad. Hon fick bestående hjärnskador efter detta överfall som hon knappt överlevde. Det är ett mycket tragiskt fall då den 15-årige pojken försökte strypa henne med ett skosnöre och lämnade henne i skogen för att dö

En lärare på hennes skola gick ut och bad alla sluta hata denne etiopiske pojke, som utförde dådet. Det är omöjligt att inte bli upprörd och arg över vad som har hänt och hur slapphänt invandrare har tagits emot i landet. Ingen vågade naturligtvis ifrågasätta att hans ålder var tretton år, fast han var storvuxen, så han placerades tillsammans med sådana elever. Han är svensk medborgare.

Rättegången mot pojken inleddes i oktober, men har pausats för att han ska genomgå en utredning. Han har en intellektuell begåvningsnedsättning och han genomgår en stor rättspsykiatrisk undersökning för att undersöka om han kan dömas till fängelse eller vård. Den undersökningen tar fyra veckor och genomförs i Göteborg eller Stockholm. Rättegången pausades den 19 oktober och är i stort sett klar. Bara domen saknas. 

Detta är två tragiska fall som grundar sig på människors okunskap och oförmågan att se klart. Alla har blundat för vad denne pojke har behövt och mamman har tydligen inte kunnat se det heller. Hon har sagt att det var ett misstag att anmäla honom som två år yngre än vad han var. Nu blir dessa båda, gärningsman och offer, omhändertagna för livet förmodligen av samhället. Något som hade kunnat undvikas. Det rättspsykiatriska utlåtandet ska komma rätten till handa senast 30 november. 

1.12.2022

Jo pojken lider av en allvarlig psykisk störning. Han gjorde det då och gör det nu. Så han kommer att få vård och inte fängelse. Och ingen har upptäckt detta förrän det var för sent. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar