lördag 5 november 2022

Vänsterpartiet i Malmö stöttar terror

 Att hålla upp PKK-flaggan inne i kommunfullmäktigesalen i Malmö är att stötta PKK och att inte tycka att det är rätt med demokrati. Det gjordes i förrgår av Showan Shattak och Maria Dexborg. Hon är ordförande i Malmös vänsterparti och Showan Shattak sitter i fullmäktige. PKK är terrorklassat av Sverige, Finland, EU, Nato och USA. Meningen är naturligtvis att Sverige inte ska gå med i Nato, för här i Sverige finns anhängare till terrorister, och nästa vecka ska statsminister Ulf Kristersson träffa Erdogan i Turkiet. 

Jag har alltid tyckt att det är märkligt att Sveriges invånare har varit så förtjusta i kommunismen när vi vet vad som hände i Sovjet och vad som nu har hänt med Ryssland. Alla extremistiska åskådningar är till för att ge dem som klättrar upp till makten mera makt och kunna må bra själva, men folket ska inte göra det. Så alla som var vänsterextremister på 60-70-talet fick makt i Sverige. Vänsterextremist var bra på den tiden. Numera håller det på att svänga och äntligen kan något annat få höras. 

I Turkiet bor fler kurder än i något annat av Mellanösterns länder. Förmodligen kring 15 miljoner. Annars finns de i gränsområdet till Iran och Irak. De har i många år velat ha självstyre och har fått det i viss mån i Irak. Men något eget land kallat Kurdistan har de aldrig haft. De omfattade Zarathustras lära zoroastrism. Den religionen dominerade Iran under 1 500 år. Där betonas människans frihet, rättskänsla och fortsatta skapandet av världen. Men numera är islam den religion som kurderna har anslutit sig till. 

Regeringen tar nu avstånd från YPG och PYD, som är kopplade till PKK och som är verksamma i Syrien. Allt för att Sverige ska kunna gå med i Nato och att Turkiet inte ska hindra detta. Turkiet har i sin tur varit med i Nato sedan 50-talet då Turkiet var ett helt annat land. Då regerade västerländska värderingar och det var först på 2000-talet som Erdogan gjorde om Turkiet till ett islamskt land. Tidigare var det mer sekulärt. 

Showan Shattak och Maria Dexborg håller upp PKK:s flagga i fullmäktigesalen i Malmö. Därmed säger de att de är emot demokrati. Och de stödjer den terror som PKK utövar. 

1 kommentar:

  1. Men stackars Showan har ju själv blivit brutalt misshandlad av sina politiska
    motparter eller vad man nu skall kalla dem ...
    https://www.aftonbladet.se/nyheter/krim/a/5VyvPb/showan-var-nara-att-do-i-mollevangsattacken-i-dag-foll-domen

    SvaraRadera