torsdag 17 november 2022

Världen är galen!

Att världen är galen betyder att vissa människor är det. Inte alla som lever på planeten. Inte jorden som helhet. De flesta sköter sig och sitt och styr inte världens öden. De som styr är förvirrade och vet inte vad som är fram och bak knappt. Koldioxid är den stora boven. Den gas som vi andas ut på våra blommor inomhus, för att de ska växa och må bra. I gengäld ger de oss syre. Men koldioxiden ska höja temperaturen tills vi alla dör av värmeslag. Fast det är helt och hållet fastslaget att fler människor dör av kyla varje år. 

Naturen är vis och har utvecklats under miljarder år för att vi, som har en hjärna och kan tänka, ska ta vara på den. Och njuta här när vi lever av dess framgångar, som har skapat oss. Men girigheten och den totala bristen på framsyn gör att vissa människor sitter i möten och bestämmer vad vi andra ska göra i morgon och framöver, för att ta bort den gas vi andas ut. Det riskerar att bli en världsdiktatur så småningom.

När jag var ung var atombomben det stora hotet och sedan svälten, för jorden var överbefolkad redan då för 50 år sedan. Tänk ifall kvinnorna kunde sluta att föda så många barn. Så bra allt skulle fungera då. Ingen skulle behöva gå fattig eller utan mat. Ingen skulle behöva kriga om landområden. Ingen skulle behöva utnyttjas av andra. Men människor är självförstörande också. Som bomber ungefär. De som nu ramlar ned i Ukraina för att en diktator vill det. Och i Texas är det förbjudet med abort ända tills mammans liv är i fara. 

Människor kan slösa bort sina talanger på helt märkliga saker, men det går inte att få stopp på befolkningsökningen eller låta alla leva gott på planeten. Kvinnor är egoistiska och vill inte låta världen bli det paradis som var meningen. Världen kommer dock aldrig att bli bättre. Det här är den bästa värld vi någonsin har haft och här finns alla möjligheter att utvecklas som individ. Vi har redan alla verktyg som behövs för att må bra och kunna se världen som skapad för att vi ska må bra. Inga tioåringar behöver äta antidepressiva i ett samhälle som står på deras sida och inte ger dem undergångsvisioner. 

PS. Och första snön för denna vinter trillar just nu ned utanför mina fönster! Hurra! DS.

En ros är en ros är en ros. Symboliskt står den för solen i rosens mitt och kronbladen är naturens oändliga och harmoniska skiftningar. Det är paradisets blomma i dess skönhet, fulländning och doft. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar