måndag 21 november 2022

Snösmocka till klimatgalningar

 UPPDATERAT

Vädrets makter bestämde sig för att slå till där det kändes mest. I miljonstaden Stockholm föll snön och ska fortsätta att göra det. Jag åkte och handlade i går och såg två gubbar som försökte skotta för hand för att fotgängare och cyklister skulle komma fram. Bra jobb för arbetslösa! Tyvärr har alla gått på det där vansinnespratet om ständig uppvärmning och den varmaste hösten någonsin och sommar fortfarande i södra Sverige. Så moder jord bestämde sig för att visa vem som bestämmer. 

Där jag bor har vi inte fått plogat så jag har upplyst den ansvariga för detta om att vi finns. Men det lär nog dröja innan vi får bort snön. För det ska snöa i dag också. Yngste sonen är uppe nu för han ska åka till jobbet som öppnar klockan sju. Allt ska fungera som vanligt fast snösmockan har kommit. Människor är så oförberedda och trafiken norrut i Stockholm stoppades för det har varit en masskrock på E4:an. Tågen är som vanligt inställda och krockarna kommer att vara legio i dag och framåt. Både polisen och SL i Stockholm har gått ut med en varning: stanna hemma och jobba om du kan!

Vintern är här! Hurra! Vi lär få dras med den för klimatgalningarna har fel. Inget är annorlunda för det är likadant som det alltid har varit. Snön kommer som på beställning och tecknen syntes redan för över en månad sedan för det var frost här på marken. För tidigt för havet brukar värma upp. Vi bor precis vid kanten av Östersjön. Och det brukar ge 10 plusgrader dygnet runt ganska länge. Men ingen mäter längre temperaturen på riktigt utan det är uppskattningar och annat som våra datorer står för. Det är för dyrt att anlita människor. 

19:26

Jag trodde det var slut med strömavbrotten, men icke. Sedan klockan 13 har de pågått, bara varit lite ström tillbaka ett par gånger. Så nu skriver jag i rasande fart ifall strömmen tänker försvinna igen. Hoppas inte det. Allt går att stå ut med, men inte att det är totalt svart både ute och inne. Mycket stressande. Dock har vi kommunalt vatten så det går att använda detta vatten, diska, duscha och spola i toan. Gick inte tidigare med egen brunn. Nästan så jag blir förvånad över att detta civilisationens vatten inte också försvinner med elektriciteten. 

22.11.2022

Jodå det blev strömavbrott någon timme mitt i natten. Jag vaknade för att det var så mörkt. Har alltid någon lampa tänd för att hitta i huset. Nu ska jag bara ställa mina elektriska klockor också. Gillar dem inte. Struntar nog i spisklockan tror jag. Och jag fick tyst på mikron till slut, lärde mig hur man stänger av helvetespipet. Och folk är tokiga i trafiken. En kvinna körde i 30, inte så gammal, visste väl inte hur man kör fortare. En lastbil hade stannat och höll på att backa på mig, men jag trampade gasen i botten, kom förbi och klarade mig med centimetrar. Föraren tittade uppenbarligen inte bakåt utan lade bara i backen. Kör försiktigt där ute! Men vi fick inte mera snö. Tack det räcker nu för ett tag!

Snösmockan slog till oväntat som vanligt. Och vi får se om vi får plogat på vår väg. 

Vid halvsju dök det här lysande monstret upp. Så välkommet. Det är nämligen snöplogen! Då fick vi ändå plogat. Det tackar vi Inger för, som sköter om vägarna där vi bor! Genast återställdes min tro på mänskligheten. Det gröna som syns i bild är en av de båda hundarna boende här med upplyst halsband. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar