torsdag 28 december 2023

Det är synd om dem som bor i Husby

Vår kära svenska television, som vi alla betalar, är duktiga på att framställa Husby som mycket utsatt. Nu är det så att de som bor där till och med har blivit tvungna att själva försöka rädda de som blir skjutna, för ambulansen tar en väldig tid på sig att komma dit. Det kan ju ta sekunder för någon att förblöda och då gäller det att rädda liv, när någon har blivit skjuten. 

Det kan ta hela 13 minuter för ambulansen att komma fram. Men någon som förblöder på sekunder kan nog inte ens sjukvårdare rädda. Nu är det så att Husby är ett särskilt utsatt område och där skjuts det lite hit och dit så därför får inte ambulansen komma först till platsen när någon blivit skjuten. Polisen måste säkra området innan sjukvården kan våga sig dit. För sjukvårdarna kan också bli överfallna. 

Maryam Osman, som processledare i Folkets Husby, får dock stå oemotsagd när hon intervjuas av Sveriges Television. Allt är ambulanspersonalens fel som inte kan komma snabbt nog till Husby. Så därför måste de boende själva ta hand om de skjutna. Men ingen nämner att medeltiden för en ambulans att komma fram i Sverige är 18 minuter. Och bor man längre norrut i vårt avlånga land kan det ta tid. Upp till 40 minuter. 

För det finns inte tillräckligt med ambulanser och är långa sträckor att köra. Inte ens i det folktäta Stockholm finns det ambulanser så det räcker. Och akutambulanser med intensivvård måste ofta rycka ut på andra uppdrag än just skjutningar. För tack och lov så inträffar de inte ständigt ännu. Inte ens i Husby. 

Men det är klart att det är mera synd om dem som bor i Husby än annorstädes. Särskilt de med mörkare hud, för då är det automatiskt mer synd om dem än de med ljusare hud. I alla lägen eller speciellt när de skjuter varandra. Då ska ambulansen stå beredd alldeles intill. 


Detta är statistiken den 27 december över skjutningar i Sverige under året. Det är naturligtvis inte rimligt med ambulanser som enbart är inriktade på offren för detta. Intensivvård i ambulanser kan behövas också för andra olycksoffer. När det inte handlar om mord eller mordförsök med skjutvapen. 

1 kommentar:

  1. https://folketshusby.se/
    Arrangerar ett och annat evenemang emellanåt ...

    SvaraRadera