fredag 23 februari 2024

I går morse gjorde SVT reklam för AI-bolaget Nvidia

UPPDATERAT

 AI= Artificiell Intelligens har en underbar framtid och särskilt då Nvidia, som är det bolag som tillverkar "guldhackorna" dvs som tar fram hårdvaran som driver AI, vilket ger oss bland annat Googles Gemini. Men det går att programmera dessa chattar hur som helst. Ifall man frågar Gemini hur svenskor ser ut så blir svaret några som ser ut som ett mellanting av afrikaner och asiater. Och vikingar har också mörk hud naturligtvis. Även medeltida engelska kungar är av alla hudfärger utom vit. Det är inte möjligt för detta AI-program att framställa bilder på vita människor!

Men i SVT i går morse brydde man sig bara om att aktien för Nvidia hade stigit 40 procent sedan årsskiftet och bolaget har 80 procent av marknaden. Vilken framtid för dessa "guldhackor" och vem vill inte var med på tåget? Det spelar ingen roll om det är trovärdigt eller inte. Kabla ut vad som helst! Bara det går att tjäna pengar! 

Chefen för Gemini Jack Krawczyk är kulturmarxist och har ondgjort sig över vita privilegier. Nu säger han att tjänsten ska göras om. Det som SVT gör påminner om tulpanhetsen på 1600-talet! Då kunde man få ett hus för en tulpanlök, men när bubblan brast var lökarna inte värda något alls. 

25.2.2024

Äntligen har Google pausat Gemini som har distribuerat dessa totalt felaktiga bilder av olika människor. Den tjänsten kunde helt enkelt inte visa vita människor. Alla människor blev olika varianter av svarta eller bruna människor, men det blev för mycket för Google nu, som har pausat denna chatt. Så i fortsättningen kanske det går att se att det även finns vita människor både i forntid och nutid i världen.

27.2.2024

Tre veckor fick denna tjänst ligga ute på internet. Propaganda och dumhet präglade den. 


Det här är chefen för Gemini och han är inte vit förstås, utan svart. Så skulle han framställas på bild, men här kan ni se honom igen. Uppenbarligen vit. Med blå ögon. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar