måndag 12 februari 2024

Tjugo grader kallare vintrar i Sverige

UPPDATERAT

 Det här skriver jag mest för 10-20-åringar för det är den gruppen som blir mest skrämda av forskare som nu påstår att det ska bli mycket kallare i Sverige och andra länder. Det ska bero av att Golfströmmen kollapsar för att så mycket sötvatten kommer från glaciärer på Grönland och Arktis, vilket gör att vattnet slutar strömma, som det nu gör från tropikerna och upp förbi Norge. Detta skapar i nuläget ett varmare klimat. Men universitetet i Utrecht i Nederländerna har en katastrofmodell och säger att inom hundra år slutar havsvattnet att strömma. 

Som vanligt är allt människornas fel och en följd av att vi värmer upp jorden. Hur vi än vänder oss har vi ändan bak och vi kan inte göra rätt således. Om ni vill se vad som händer så finns det en katastroffilm som gjordes år 2004 och heter The Day after Tomorrow. Där täcks USA av is och allt försvinner under en ständig vinter. Denna skräckpropaganda ger inte bara regissörer utan också forskare uppmärksamhet och det är inte första gången, som denna uppvärmning av jorden sedan har medfört istid. Men då utan människans medverkan. 

Att klimatet skiftar beror av solens instrålning till vår planet och inte av vad vi gör. Plus jordaxelns lutning, vilken vi inte kan göra något åt. Den koldioxidhalt som alltid anges som orsaken till vårt klimat är på gränsen till för låg istället för hög, som påstås. Nästa istid lär komma men ligger kring 20-40 000 år framåt i tiden och inte hundra år som nu sägs. Men det går alltid att skrämma befolkningen och få den att känna sig skyldig till allt över hela jorden. Det är makthavarnas sätt att få mer makt. Också FN instämmer i att kallare vintrar beror på uppvärmning. 

Här är en artikel från Klimatupplysningen som visar hur fel klimatpropagandan har nu när den påstår att 2023 var det varmaste året på 100 000 år. Här skrev jag också tidigare om detta. 

18.2.2024

Nu protesterar också svenska forskare mot dessa påståenden för det bygger på modeller och spekulationer. Precis som för övrigt också klimatmodellerna gör som FN använder. Tänk att vi alltid har enbart tio år kvar innan allt är kört! Stackars barn och ungdomar som tror på detta. 

PS. För övrigt blir jag deppad nu när jag går ut och snön ligger där den ligger och ingen vår är i sikte. Är van vid tre månaders vinter och den har kommit och gått nu snart för den första snön föll förra året den 16 november. DS. 

Badvakternas torn i Falsterbo sägs ha drabbats av havet på grund av klimatet som blir värre. Nej så är det inte. Skåne spolas bort för att nivån i  havet skiftar. Och Skåne höjer sig inte så mycket mer nu efter istiden. Bygg inte så nära havet är receptet. Havet skiftar i höjd genom stormar, som alltid har funnits. Det medför stranderosion. 

Klimatmodellerna stämmer inte med verkligheten. Vädret skiftar varje år och följer inte alls den kurva uppåt som klimatforskare vill att vi ska anamma. Att det nu finns forskare som säger att det ska bli kallare är fakta, som gör att det går inte alls att tro på forskningen utan att vara kritisk. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar