torsdag 8 februari 2024

Varmaste året på 100 000 år

 Ja så upprepade SVT i morse i Morgonstudion att 2023 var det varmaste året på 100 000 år. Hur sjutton kan någon veta det? Klimattjänsten Copernicus har spritt denna föreställning och vice programchefen på denna klimattjänst säger själv "troligen har det aldrig varit så varmt". Men i SVT blir detta dagsens sanning. Halleluja! Ja det är EU:s klimattjänst som sprider detta och jag kan nog påstå att de ljuger rätt kraftigt för att få genomslag för sin propaganda. 

Nyheten i dag var dessutom att januari 2024 var varmare än någonsin. Det är rena rama sanningen, sic, och det är hela 1,66 grader över den temperatur som fanns på jorden på 1800-talet då det var rysligt kallt faktiskt och människor svalt ihjäl i Sverige åren 1867-69. Sedan kom den hemska uppvärmningen som människor orsakade. Tills det blev hela 1,66 grader mer än under 1800-talet. 

Förnuftet har flugit sin kos och jag tackar makterna (vilka de nu än är) för att det inte är lika kallt som på 1800-talet nu när jag har uppmätt minus 19 grader här i januari där jag bor, vilket är rekord under min livstid. Denna religion med klimatet som den högste guden är mycket illavarslande. Men chefen för Copernicus säger: "Det är upp till oss, som samhälle, att anpassa oss till ett klimat som har väldigt lite gemensamt med det klimat som våra städer, vår kultur - hela vårt samhälle har utvecklats i."

Vilket fruktansvärt skitsnack helt enkelt. Så hela vår civilisation har utvecklats i ett klimat som var mycket gynnsammare än nu? Med hemska vintrar och ibland frost ända in i juni? I Finland omkom kring 8 procent av befolkningen då på 1800-talet av svält för det var så kallt. Så det är den bästa temperaturen som vi ska leva i? 

Klimatet har alltid förändrat sig och då var det väl alla djuren som åstadkom detta? Eller hur? Att det var så varmt på bronsåldern eller att det var så kallt på 1600-talet, att det gick för en armé att tåga över både Lilla och Stora Bält år 1658 så Karl X Gustav kunde få bra villkor för en fred med Danmark. Det är så tråkigt att både politiker och forskare har blivit så förtjusta i sina maktpositioner att de låtsas att de vet allt. Lika mäktiga ser de sig själva som tidigare kungar som var det av Guds nåde.

Här skrev jag tidigare om detta. 

Som synes har inte all is vid Nordpolen försvunnit, vilket så många forskare och politiker har påstått - och påstår - skulle ske. Och de stackars isbjörnarna skulle inte ha någon is att gå på utan få simma tills de drunknade. Se bilden nedan. Miljöpartiet använde detta år 2018 i sin valpropaganda. Som ni ser har även Danmark is i sina farvatten. 

Här simmar den siste isbjörnen i den smältande polarisen. Nä det är bara ljug. Det finns kring 20-30 000 isbjörnar och de har enormt mycket is att gå på fortfarande.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar