fredag 9 februari 2024

Putin pressad av kriget med Ukraina

Att Putin nu har gått med på att intervjuas av Tucker Carlson är ett klart tecken på att han är pressad av kriget i Ukraina, som han trodde skulle vara över inom en vecka eller så. Han vill gärna förhandla med Väst för att få fred. Det är ungefär som Hitler när han förhandlade med England och lovade att inte kriga. Han ljög förstås. Putin påstår också att det var Polen som startade andra världskriget. Inte Hitler. 

Denne man som går tillbaka till 800-talet och Rurik, som han kallar prins och påstår att det var han som är ursprunget till Ryssland. Rurik var en svensk vikingahövding från Norrtälje och har inte ett dugg med Putins krav på Ukraina att göra. Jag skev om Ingegerd som gifte sig med storfursten i Kiev år 1019. Hon var dotter till Olof Skötkonung i den tidens Sverige. Och jag tyckte då att egentligen är väl Putin svensk. Fast han tillhör den galna grenen. 

Putin är inte så obegriplig för han tror på sina egna ord när han säger att han absolut inte vill invadera Polen eller Lettland. Men han är den där illistige sluge sortens ryss som har lagt under sig länder söder om Ryssland och nu ville utvidga mot Väst. Belarus är redan på hans sida så nu stod Ukraina på tur. Inte skulle den där komikern Zelensky kunna stå emot Putins imperium. 

Jag mår illa varje gång jag ser Putin för han utstrålar falskhet. Och nu börjar hans ansikte sakta falla ihop och visa vem han verkligen är. Stackars Ryssland som har så lång tradition av dessa ledare. Men ingenting gott kommer att komma ur Putins död heller, för det här landet är så marinerat av önskan att alltid vara en stormakt, som dessutom ska behärska hela världen. När brakar de muslimska länderna ihop med Putin eller de som efterträder honom? De länderna som också har dessa ambitioner. 

Det är bara en så här liten bit jag behöver av Europa, sade Putin. Nej det gjorde han inte. Jag vet inte vad han sade för jag orkar inte lyssna på denne mans lögnaktiga prat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar