tisdag 15 oktober 2024

Vem orkar se partidebatter?

 Agenda tror nog att de har gjort demokratin en tjänst när de sänder två timmars partidebatt. Men detta är bara för de närmast sörjande. Vi som alltid följer med i politiken orkar inte höra eller se detta tjafs, som det oftast blir. När är det val, frågade min gamla moster, som var rädd att hon hade missat något. Om två år, svarade jag och hon kunde slappna av igen. 

Nej knappast någon i bekantskapskretsen orkade se denna onödiga icke i tiden debatt. Det är bara viktigt när det är valår. Annars är det samma gamla tugg. Här är en sammanfattning, vilket duger gott för alla de omkring 10 miljonerna som inte såg debatten. 

Att låta de politiska partidebattörerna framträda i tid och otid gör inte att man får mer respekt för dem. Låt dem nu försöka att sköta sina jobb utan fler skandaler. Och så om två år så är det dags igen. Då ser världen säkerligen helt annorlunda ut, för som ni vet går tiden fortare och fortare, vilket pardoxalt nog gör att mer hinner hända. Om några veckor är det verkligen val i USA.


Naturen är mer spännande än vilket politisk debatt som helst. 
Särskilt den här årstiden när så mycket händer. 

måndag 14 oktober 2024

Ett bröllop mer omskrivet än de kungligas

Ja tänka sig inte trodde Jimmie Åkesson att hans bröllop skulle bli mer omskrivet än vilket som helst i det kungliga familjen i Sverige. Men så blev det och ännu har inte medierna tystnat om det förfärliga att en mc-knutte besökte hans bröllop efter att det gamla samboskapet gick åt skogen. För ex-sambon hade den dåliga smaken att umgås med denne inte helt oskyldige mc-gubbe. Och hon var ju bjuden. Dessutom var hon gift med denne fördärvade man. Så bland 800 gäster så fanns detta nästan kriminella par.

Inte blev det så stort rabalder om att socialdemokraterna lurade gamlingar på pengar i ett lotteri i åratal eller när de var korrupta tillsammans med gangsters i Botkyrka eller när Magdalena Andersson stod och flinade tillsammans med den kriminelle rapparen Thrife, som var ledare i Dalennätverket. Eller att vänsterpartiet är antisemitiskt med flera medlemmar som hatade judar. Det är ju bara rätt och lagom nu när Israel för krig mot Hamas och Hizbollah. Alla ska stå på muslimernas sida och kräva "from the river to the sea". 

Jimmie Åkesson får akta sig nu när det inte alls är val ännu i Sverige, men vänta bara. Finns säkert något mer att gräva upp närmare 2026. Det är ju nästan 20 procent som röstar på detta parti, som enligt vänstern är på väg mot nästa världskrig nu för allt ska upprepas från förra århundradet. Det är ett mantra som länge har upprepats. Fast "no pasaran" fick en ny betydelse när Ryssland anföll Ukraina. Tidigare så var det inbördeskriget i Spanien det gällde år 1936. 

Historien utspelar sig inte alltid på samma sätt utan ändras lite efter hur människor tänker och hur makten vill ha det. Och vänstern känner sig uppenbarligen mycket hotad eftersom alla är på och hoppar på Jimmie. Oupphörligen. Så gör man för att allt annat ska glömmas av skandaler i andra partier. Och alla ska känna sig trygga med socialdemokraternas mer än 30 procent av rösterna. Det får absolut inte ändras. 

Om nu Jimmie Åkesson skulle misslyckas med detta äktenskap och vilja gifta sig igen, så är det nog klokt att inte göra så stor sak av det. Vem sjutton har råd med 800 gäster mer än en gång? Prinsessan Madeleine hade inte fler än kring 600 gäster på sitt bröllop. 

Jimmie Åkesson med sin brud i prinsessklänning. Matilda Kärnerup heter hon och är hans egen prinsessa har han sagt. Det är 16 års skillnad i ålder mellan dem. Hon är den yngre. Bara 29 år. 


söndag 13 oktober 2024

Världen av igår

 Stefan Zweig har blivit populär för att han beskrev Europa ur sin synvinkel från första världskriget till det andra. Han flydde från den tillvaro, som han var född in i som jude i Wien år 1881. Hans familj var förmögen och han var ekonomiskt oberoende. Han ägnade sig åt resande och skrivande i sitt liv. 

Han flyr från Österrike till London när Hitler tar över 1933. Och för mig framstår han som en som inte står ut särskilt bra med livet, utom när han har det lyxigt och kan leva som han vill. Han tar livet av sig i Brasilien när han är 60 år och lämnar efter sig boken Världen av igår En europés minnen. Han flydde undan våldet till en sorglös livsstil. För så var hans ungdom och en sådan värld ville han ha.

Vänstern i dag tycker att han beskriver vad som händer också nu 2024. Men det han gör är att sörja sin egen tid, som var lyxig och att han inte kunde fortsätta så, för något annat tog över. Historien upprepar sig inte nu 2024. Det som händer är något annat än att en förfinad borgerlighet tas över av våld och krig. Civilisationer består aldrig fast de som lever i dem kan tro så. Stefan Zweigs egen tillvaro var en smal utskärning i en tid som inte alls var så fantastisk, som han vill tro. 

Det finns alltid människor som känner sig, eller är förfördelade, och som vill ha snabbt del av vad andra har åstadkommit. Det är vad vi ser också nu. En materiell längtan som hör ungdomen till och som tar över allt annat. Det är en cirkeltillvaro ungefär som att naturen också går i cirkel. Nu tar hösten över och sedan kommer vintern, men en ny vår väntar på andra sidan årsskiftet. Och i vårt land har vi tillåtit andra att ta över under några decennier för vi menade att vi behövde dem. Nu har vi börjat att se nackdelarna. 

För Stefan Zweig var det mänsklighetens uppdrag att bygga Babels torn där alla förstod varandra. Ett ideal som aldrig kan uppnås. Människor är för präglade av sina gener och sina miljöer för att kunna uppgå i en sådan tillvaro. Alla har sitt eget liv att leva. Och han tog ingen hänsyn till någon gud i denna tillvaro utan trodde på ett intellektuellt och ett förnuftigt genombrott till något annat. Han sörjde att latinet försvann från Europa och det säger en del om honom. Han ville inte vänta ut andra världskriget utan tog istället livet av sig tillsammans med sin fru år 1942.


Pieter Bruegel den äldre målade detta Babels torn är 1563. Babels torn lyckades människor bygga, för att de talade alla samma språk och ingenting var därefter omöjligt för dem. 


lördag 12 oktober 2024

Livet på landet


 Nu stänger naturen ned inför den kommande vintern och just nu är det mycket vackert när vi ser på den. Att vi har förmåga att uppfatta något som sker som vackert är speciellt. Och bönderna förr i tiden hade nu jobbat nästan klart för året. De hade höet bärgat och källaren full med sylt och saft. Grisen var tjock och fet och skulle ätas till julen. Vi är i grunden biologiska djur beroende av vår omgivning. Allt annat är en påbyggnad som gör att vissa kan flyta ovanpå. Förr i tiden ägnade de mycket tid till att berätta historier vid brasan och att sysselsätta fingrarna med något som att tälja eller sy och sticka. 







Här ser ni tre män som försöker få igång en brasa efter att det har regnat kopiöst. Inte lätt, men det är ett tillfälle för dem att umgås också. 
Efter en stund hade de lyckats att sprida rök över bygden. 


Men skam den som ger sig. Efter diverse brännbara vätskor på den blöta brasan så gick det att få fram lite lågor. Ingen frågade mig som har eldat här sedan 1988. Men det är ett karlgöra det här. Låt dem hålla på!
Titta här nu brinner det fint och allt skräpvirke försvinner. Det är tillåtet att elda nu. 

Säkrare i Irak för krögare

 En krögare fick nog av gängen i Sverige och deras utpressning och flyttade tillbaka till Irak för där är det säkrare än i Sverige. Och dessutom är det inte diskriminering att skolor serverar enbart grönsaker som alternativ de dagar som fläsk ingår i matsedeln. 

Amin flyttade till Sverige från Irak och hade det gott här i tio år. Han byggde upp en restaurangverksamhet och tjänade bra med pengar. Han träffade sin fru och fick barn, men han blev ständigt hotad av gangsters, men vägrade att betala dem. Han säger att alla andra betalar på ett eller annat sätt. De ljuger om de säger att de inte betalar. De gör det för det är billigare än att få fönstren sönderslagna eller att själva bli slagna. Han har det nu bra i Irak, men han förlorade sin fru och barnen. 

Det är inte diskriminering att skolor serverar vegetariskt som alternativ när de har fläsk på matsedeln. Det säger DO, som menar att så länge maten är näringsriktig och kostnadsfri är detta inte något för DO, som har fått ett 20-tal anmälningar gällande detta. 

Men i USA så överväger Kashara och Paul Wheaton att flytta till Sverige för de känner sig inte säkra i sitt hemland sedan Trump vann valet 2016. De säger att de definitivt kommer att flytta om Trump nu återigen skulle vinna valet den 5 november. Deras fyra barn är nästan vuxna. Den yngste är 17 år och de ser på Sverige som lugnt, säkert och fördomsfritt. Kashara säger inte ens namnet på Trump. Han har blivit den onämnbare. Och USA är förändrat. De drömmer om en egen gård med getter och lavendel, men inte i USA. 

Här är en genomgång av Sveriges 500 år av att lyssna till överheten och samtidigt vara fria i sina själar. Eller? Omvandlingen pågår.

En sådan här gård med getter drömmer paret Kashara och Paul Wheaton om i USA. Sverige har sådana. Det här en är 4H-gård utanför Uppsala. Dessa gårdar är till för att lära barn om djur och natur. 

fredag 11 oktober 2024

Äntligen ett par program att följa på Sveriges Television

 I går såg jag program med framtidstro på SVT. Måste ha hänt något inombords för dem som jobbar där. För tidigare har jag inte hittat något som har varit roligt att se. Eller också beror det av en ny generation. Nu får vi följa fem familjer som flyttar till Norrland från utlandet. Och det är inte det nya folket från Afrika eller Mellanöstern utan familjer, som också jag kan identifiera mig med. 

Och så har vi den lite knäppa tjejen, som har fått 100 000 euro i arv och letar hus i Frankrike. Kan jag också identifiera mig med eftersom jag bodde ett år i Frankrike på 60-talet. Hjälp vi har köpt ett fransk ruckel! Så heter det programmet. Finns bägge på SVT Play också. Själv har jag byggt ett hus och byggt om två, så det är lätt att känna för den knasiga tjejen Brita Zackari. Där finns en vind full med duvor och deras avföring. Inte så roligt, men annars är det ett bra hus. Tror hon och jag också. Det var nästan så jag började längta tillbaka till Frankrike. Och Paris.


Här är köket i trevåningshuset, som måste rustas helt och hållet. 
Men det kostade 66 000 euro och hennes arv är på 100 000. 
Så det ska nog gå. 


Jo si där kom klimatet med 76 mm regn


 Ja det kändes som syndafloden var här igen och det stänker fortfarande i dag fredag lite från himlen. Under två dagars nästan oupphörligt regn kom det sammanlagt 76 mm. Jag har tömt regnmätaren flera gånger. Dock har det inte blåst så särdeles mycket, så fortfarande är hösten inte så långt kommen, fast vi har haft frost också på morgnarna. Eftersom sommaren var torr har det nu jämnat ut sig, och vi kommer aldrig att få det lika besvärligt som i Florida. Stackars rika människor som vill bo där det är sol och varmt. Men det har sitt pris. 

PS. Det forsar i alla diken, men det blir inte översvämningar för husen ligger ovanför havet som tar emot allt vatten. Dock spolas alltid en stor del av sandstranden ned i havet. Såg det på promenaden. Brukar ta månader, men nu tog det två dagar. Går kanske att åtgärda? DS.



Det regnar fortfarande, men lite stillsamt. 
Så det blir ännu mer, kring 77 mm nu. 



torsdag 10 oktober 2024

DNA-testning före äktenskap

 I Saudiarabien där kusinäktenskap är vanligt så infördes DNA-testning för att upplysa om genetiska risker. Det medförde att 180 000 förlovningar bröts för vem vill med vilje ingå i en relation som kan skapa sjuka och handikappade barn? Risken för blodsjukdomar, hjärtsjukdomar, cystisk fibros eller skolios, skelleftesjukan, bröstcancer och depression kan också vara ärftliga sjukdomar.

I framtiden kanske alla genomgår en sådan DNA-testning så att risken för sjuka barn kan minska. Men nu handlar det om att kusinäktenskap inte ska få ingås i Sverige. Det har inte varit så särskilt vanligt i Sverige för alla har vetat om att det kan göra att anlag, som inte slår igenom annars blir något som träder fram och kan ta över en människa och göra henne sjuk genom arv. Sicklecellssjukdom kan också bli vanligare genom arv, vilket gör att en människan inte lever så länge. Den sjukdomen förekommer där det finns malaria i världen. 

Från 2026 ska kusinäktenskap inte tillåtas längre i Sverige enligt regeringen. Inte heller ska en farbror få äkta sitt syskonbarn eller halvsyskon kunna gifta sig. Lagar är nog bra, men DNA-test före sådana förbindelser som giftermål kan göra att människor förstår varför de inte ska gifta sig. Risken är annars att det ingås informella äktenskap inom klaner för att gå förbi lagstiftning. 

Sådana här släktkartor är inte tillförlitliga. För dessa kartor beror av vilka människor som finns i systemet som gör DNA-testet. Mänskligheten finns inte där i sin helhet. Men däremot kan DNA-testning hjälpa för att avslöja ärftliga sjukdomar. Och i framtiden kommer detta säkerligen vara obligatoriskt före äktenskap. Det är det redan i Qatar, Saudiarabien, Iran och Cypern. 

onsdag 9 oktober 2024

Varför är 15 miljoner judar så hatade?

 Det finns drygt en miljard muslimer, men bara 15 miljoner judar. Varför är då judar så hatade? Det kan vara det gamla vanliga att när det kommer en ny religion så vill den ta över världen. Judarna har den äldsta religionen och har hållit fast vid den i tusentals år. Den grundades i Irak för 4 000 år sedan och vi vet en hel del om judarnas historia för den är beskriven i skrift. 

Muslimer har fått ett folk att mobba i judarna och att tycka att det är deras egen gud Allah som är bäst. Det är så barnsligt för det är precis som det alltid har varit bland barn: min pappa är starkare än din. Hur kommer det sig att människor blir extremister? Djur kan aldrig bli så galna som människor uppenbarligen, för de kan inte gå utanför sina egna inbyggda gränser. De som skapats genom gener under årmiljoner. 

Vi människor är också skapade av dessa gener, som har valts ut genom att de blir bättre för överlevnad. Kvinnor som inte får barn för inte sina gener vidare så anlagen dör då ut. Men uppenbarligen kan något mentalt innehåll ta över detta och skapa självmordsbombare, som tror att de gör detta för att någon högre makt har sagt åt dem att döda andra människor. Och sig själva. 

Frågan är då kommer mänskligheten till slut att utrota sig själva för att alla blir lika galna och tror att någon gud befaller dem detta? Allt för att få uppgå i paradiset på andra sidan. De nya tankarna, andligt sett, är alla som berättar om hur de dog och återupplivades och vad de upplevde då på andra sidan. Där finns visserligen någon varelse i det ljus där de inträder, men den är inte en bestraffande gud utan bara kärlek. Och vi lever här på jorden för det är en första klassens skola där människor kan utvecklas. 

I den kontexten är judarna uppenbarligen ett test för muslimer för de lärs som barn att avsky den sortens människor. Allt skylls på judarna. Att upptäcka att det inte är så att judarna i Israel är den lilla satan och USA den stora måste vara något enormt omvälvande för en muslim. 

Nabeel Qureshi var en muslim som sökte Allah men kom till Jesus och blev övertygad kristen. Men han föddes i USA så det var säkerligen lättare att då byta religion i detta land av religiös frihet. Men han blev sjuk och han dog i magcancer bara 34 år gammal. Hans omvändelse var sorglig för hans familj, för hans farföräldrar var muslimska missionärer i Indonesien. Och för honom själv var det en stor smärta att lämna sin familjs tro. 

Han menade att vi har en syn på världen och oss själva som besvarar fyra frågor: vårt ursprung, livets mening, vår moral och vårt öde. Nabeel Qureshi sökte att rättfärdiga sig själv som ung inför sin islamska gud, men fann i kristendomen att Jesus hade redan gjort detta för mänskligheten. Och att Jesus och hans gud kunde förlåta allt. Så då behövde inte varje människa rättfärdiga sig inför Allah och underkasta sig som islam menade. I islam är det viktigt med fem handlingar, som är en religiös plikt, men det behövs inte i kristendomen. 

PS. Här kan ni läsa en drapa som går hårt år svenska kyrkan, som ska omfamna alla vad de än tror på. DS.


Enligt islam är det viktigt att man sköter sig och gör de handlingar som ska göras inför guden. Allah är en sträng pappa med krav i himlen. Men i kristendomen finns en gud som kan förlåta allt. Och inga krav på några särskilda handlingar. Jesus har redan tagit hand om detta. Om människor nu måste ha en religion är kristendomen överlägsen i sitt synsätt. 


tisdag 8 oktober 2024

Nu ska vi vara rädda om krisen eller kriget kommer

 MSB ger ut en ny broschyr som handlar om vad göra om krisen eller kriget kommer. Ni kan läsa den redan nu. Vi ska klara oss själva en vecka ifall inte samhället kan hjälpa. Jo det är vi på landet vana att göra. För krisen är alltid nära. Vi har en pump vid den urgamla brunnen där man kan få källvatten. Och ifall strömmen är borta så klarar vi oss bra, för det har vi fått göra när den har försvunnit. Mörkt och besvärligt blir det när detta händer på vintern. Men skräm oss inte mer än nödvändigt nu staten. Jag förstår dock att ni måste berätta för utifrån kommande om hur det kan gå. De är förmodligen också mer lättskrämda. Och vana vid att svenska staten eller kommunen tar hand om dem. Från den 18 november ska denna eminenta broschyr delas ut till alla hushåll. Den första upplagan kom 1943 och då var det verkligen krig. 


Ytliga videos populära på nätet

 Stående korta ytliga videos är populära på nätet. Jo det är ungefär som att vi, när jag var liten, berättade korta roliga historier för varandra. Nu finns de på nätet istället. De handlar ofta om ingenting utan är bara blaj för att roa. Men dessa inslag kallas makthavare av Medieakademin, som säger att sverigedemokraterna är störst på facebook. Jaha så ointressant. Om något får många klick på nätet så beror det inte på att alla gillar dem, utan snarare för att gotta sig åt att det har hänt något dåligt. Som nu det här med att Jimmie Åkessons bröllop gästades av en näst intill gangster. Stor sensation! Och det avhandlas i dagar eller veckor. 

Ingenting säger att det som Medieakademin nu framför har någon verklig betydelse i det långa loppet. Inte att det påverkar den riktiga makten i landet, den som bestämmer, utan det är ytliga ting som försvinner rätt fort. Men på Sveriges Television får förstås rapporten handla om att högern tar över. Emanuel Karsten säger det som journalisterna där vill höra. I Dagens Nyheter är detta så viktigt (sic) att de tar en TT-notis och publicerar den. Göteborgs-Posten gör en sammanställning av de olika kontona. Laura Ingemarsson skriver en krönika där som tangerar detsamma som jag tycker: det handlar om barnunderhållning, kattbilder och högerpopulism. Det handlar inte om någon alldeles verklig makt. 

Gulliga katter gillar alla och om jag påstår att jag har räddat denna katt från döden i naturen så blir jag populär. Han var så dålig när jag hittade honom. Nästan ihjälfrusen. Hjälp till att rädda fler katter, sätt in pengar på mitt konto. Nej det har jag inte. Det är inte sant. Jag har inget konto och jag köpte honom av en uppfödare för 4 000 kronor. Han heter Simba. Men varje år tror olika organisationer att sommarkatter lämnas kvar på landet och svälter och fryser. Är det verkligen sant?

måndag 7 oktober 2024

Den ofattbara massakern 7 oktober

 UPPDATERAT

Det var det värsta våldsdådet och massakern sedan andra världskriget mot judar då för ett år sedan. Kring 1 200 människor mördades och kring 250 togs som gisslan. Och sedan dess har det visat sig att palestinierna genom mer än 50 års propaganda i Sverige absolut har större delen av vänstern här på sin sida. Se försvaret av islamisten Jamal El-Haj när Magdalena Andersson grät i riksdagen. Demonstrationerna i går och i dag handlar mest om palestinierna. 

Judarna är förföljda och slåss för sina liv, som de alltid har gjort när de inte bara har utrotats. Eller tvingats bort. Hamas är skyldiga till sina medborgares död eftersom målet är att utrota Israel och de bryr sig inte om med vilka medel. Denna totala inlåsning i ett terrortänkande är som att vara besatt av ondska. Att låta sig styras av ett andeväsen vid namn Allah och tro att detta är vad denne gud vill: utrota ett folk. Och inte inse att det är människor som hatar judar och inte någon gud.

 Islam är ett hopplock av både judarnas tro och kristendom. De båda religionerna föregick islam. Tills Muhammed kom som hade tagit emot ord från Allah direkt. Och denna religion skulle kriga för att få makten. Krig har alltid lockat en del av mänskligheten. För att skaffa makt. Jihad är en strid mot islams fiender och är en religiös plikt, vilket omnämns flera gånger i koranen.

15:05

Barnen i Iran hjärntvättas till att tro att judar är ondskan själv. Det berättar Rashid Farivar här. 



Här är några som drabbades då den 7 oktober på Nova Music Festival när de bara ville roa sig och vara lyckliga. Här är berättelsen om detta. 

söndag 6 oktober 2024

År 2032 är gängen i Sverige besegrade

 Statsminister Ulf Kristersson säger att målet är att besegra gängen till 2032. Ska bli roligt att se, om jag nu själv hänger med så länge. Detta med gäng i Sverige är ungefär som gangsterligorna i USA, som fick vind i seglen genom förbudstiden då ingen alkohol skulle säljas. Den varade från 1920 till 1933, ungefär så länge som Sverige har importerat gangsters från utlandet. Att besegra gangstervälden har tidigare New York och Danmark gjort. Det tar ungefär tio år, som all annan förändring. Detta när människor väl har upptäckt vad som händer. I alla politiska läger. 

Det är dock inte stopp på invandringen utifrån, utan den lär uppgå till ungefär 100 000 om året även i år och framåt. Då gäller det att ta hit människor som verkligen ska jobba och inte fuskar sig fram. Omkring 20 procent av dem som har kommit hit för att jobba verkar inte göra det. De har inga inkomster så frågan är av vad de lever. Men Sverige klarar sig inte utan invandring. Det är den officiella ståndpunkten. 

Det finns ungefär 200 kriminella gäng i Sverige och 5 000 som är kriminella. Narkotikabrott är det brott som ökar mest nu under 2024. Och det är väl därför så många vill att en del narkotika eller särskilt cannabis ska släppas fri. För att också ta ifrån gängen den inkomsten. Lustgas som är fri har orsakat en del märkliga ting med människor senaste tiden, som krock mellan taxibilar och en kvinna, som blev förlamad efter användningen av lustgas. 

Förmodligen är inte gangstertiden i Sverige slut 2032 om inte Iran har gått över till att bli ett annat land och Ryssland inte krigar längre mot varken mot Ukraina eller andra länder i Europa. 


Lustgas har använts sedan 1800-talet vid förlossningar. Men nu har det blivit populärt att ta i berusningssyfte. Men det är farligt. Det räcker med att ta det någon gång i veckan för att bli förlamad. 



lördag 5 oktober 2024

Här är "svensken" som kastade handgranat

UPPDATERAT

 Det här är den "svensk" som greps tillsammans med två andra ungdomar. De hade kastat handgranater mot Israels ambassad i Danmark. Och förmodligen också mot Israels ambassad i Stockholm. Det sägs att det var Foxtrot-nätverket som var i farten och att självaste ayatollah Khamenei i Iran låg bakom. För i Iran befinner sig Rawa Majid, som greps men som verkar vara fri. Varför? Jo han utför förmodligen tjänster till regimen. 

Vem är svensk i dessa dagar? Många kan ha medborgarskap, men inte alls vara glada åt midsommar och jul, eller dalahästar och annat som har varit genuint svenskt i långa tider. Dessa ungdomar drivs av att få ett spännande banditliv och kontanter i fickan genast. Och de är naturligtvis inte kristna. De omfattar inte det som finns som en kultur nu i Sverige och genom tusen år, den kristna synen på medmänniskor. 

Ju fler av den här sorten som genomför grova brott desto hårdare blir kriminalpolitiken. Också medborgarskap kommer att kunna dras in och personen utvisas till sitt hemland. Redan nu har en man dömd för ett mord i gängmiljö i Södertälje utvisats på livstid till Gambia. Han var inte svensk medborgare. Men han var född i Sverige. 

14:46

Två av svenskarna är häktade och misstänkta för terrorbrott. Danmark är hård mot sådana här galningar. De båda är 19 respektive 16 år gamla. De hade med sig fem handgranater och kastade två av dem. 

6.10.2024

Nu får alla ungdomar betala för dessa kriminella för Danmark ska kolla dem. Alla som är mellan 14-20 år ska kollas på bussar, tåg och med stickprovskontroller i bilar samt vid gränsen till Sverige och Tyskland. 

Attackerna mot Israels ambassad i Stockholm har pågått sedan januari. Judar har förföljts i tusentals år. 

Här är en typisk "svensk" som har tagits av polisen i Danmark för att ha kastat handgranat mot Israels ambassad. Ingen vanlig svensk med kristen livssyn eller som bryr sig om judar. Tvärtom. För muslimer har aldrig hatet mot judar upphört. Faksimil från Ekstrabladet.

fredag 4 oktober 2024

Palestinier har stor makt i Sverige

 Svenskar är kända för att tycka synd om utsatta människor. Det är ett bra drag. Det har dock gjort att Sverige har tagit emot alldeles för många utifrån kommande. Och särskilt är palestinier utsatta tycker en stor del av folket till vänster i politiken. För propagandan har pågått under många år från Yassir Arafat och Olof Palme, som befann sig i en annan värld än som nu framstår som verklig på 2020-talet. De träffades på 1970-talet och på den tiden hade gerillan eller befrielserörelserna i världen alltid rätt. 

Fortfarande så håller den tidens ungdomar, som numera är åldriga pensionärer på palestinierna, för de har rätt till sitt land. Och Sverige har erkänt Palestina som land år 2014. Ett land som inte finns med några utstakade gränser, men som ändå har erkänts av Sverige som ett land. Det finns i människors mentala föreställningar och anses vara berättigat till att också finnas i verkligheten. 

Detta hat som finns mellan araber och judar har också fått ett djupt fäste i Sverige. Det gäller att vara för palestinier och emot judar. Precis som före andra världskriget, då Hitlers judehat hade stort inflytande i Sverige.  Tyskland var nämligen det land som Sverige var mest vänt emot när det gällde affärer. Och affärsvärlden har alltid styrt och ställt bakom politiken. 

Ända till 1967 var Israel ansedd som en fin och framåt stat i Sverige. När Israel 1967 anfölls på flera fronter av araber och slog tillbaka och erövrade det egyptiska Sinai, Gazaremsan, Västbanken samt Golanhöjderna. Då blev Israel en skurkstat i Sverige. PLO blev älskat och har förblivit det sedan dess. 

Men så har konflikten mellan folken djupnat eftersom terrororganisationen Hamas har kommit att få makten på Gazaremsan. Palestinier ska heller inte få medborgarskap i arabiska grannländer för då integreras de och det ska inte ske. Därför finns flyktinglägren kvar. Inte heller i Israel ska de ha medborgarskap, för då blir de något annat än "frihetskämpar". Generationer av palestinier hålls kvar i flyktingstatus av sina cyniska arabiska grannar, för att stödja det maktspel som pågår i Mellanöstern. 

Palestinska ledare har alltid haft det egna maktinnehavet som främsta prioritet. Det är fortfarande klansystem som styr en stor del av denna islamska värld. Och inte många bor verkligen i Palestina utan befinner sig i andra länder så "flyktingarna" är kring 9 miljoner nu i hela världen. I Sverige finns inte fler än kring 7 000 palestinier, men de har stort inflytande på befolkningen. 

Den 7 oktober förra året gjorde att allt förändrades. Nu är det så att fler miljoner är på flykt undan Israels svar på att vanliga ungdomar mördades och togs som gisslan. Saudiarabien och Iran tävlar om herraväldet i Mellanöstern, men det betalas av flyktingar. Kring ytterligare 2 miljoner är nu på flykt sedan förra året och risken för storkrig eller fortsatt kaos är de alternativ som återstår. 

Detta är ett krig mellan olika system i världen. Ska det demokratiska Västvärldens system vinna eller gå under. Ska då de islamistiska staterna ta över och tvinga även Europa att bli islamskt? Nej så illa kan det väl inte vara. Men kampen står som vanligt mellan frihet och diktatur, som det har gjort i årtusenden. Och när propagandan säger att islam är den riktiga och enda sanna religionen i världen så är vi alla illa ute. Även svenska kyrkan har ställt sig på palestiniernas sida mot Israel. Kyrkan i Sverige har hjälpt till att skapa en falsk bild av Israel. 





torsdag 3 oktober 2024

Tekniken och Gud skyddade Israel

 Det var fortfarande Israels Gud Jahve som beskyddade Israel när Iran satte in missiler mot detta land. Det tror absolut en del judar. För ingen skadades i Israel utom en palestinier som dog och fem i det iranska nationalgardet då en raket exploderade, när den skulle skjutas iväg. Om nu detta senaste är sant, för det gäller att vara källkritisk i dessa dagar. 

Judarna är ju Jahves utvalda folk och har varit så i årtusenden. Kristendomen och islam är yngre trosläror. Tron på att vara utvald hjälper och samtidigt har judarna fått försvara sitt Israel sedan det tillkom 1948, med hjälp från Europas och USA:s dåliga samvete över vad som hände i Tyskland före och under andra världskriget. 

Israel var judarnas bibliska hemland, men tyvärr så bodde det andra folkslag också på detta lilla markområde, som inte är större än drygt 22 000 kvadratkilometer (som Södermanland och Uppland tillsammans), dock har Gaza endast 360 kvadratkilometer markyta, där bodde kring 2 miljoner invånare på en yta, som är en fjärdedel av Ölands yta. Nu sägs en miljon ha flytt. Israel har ungefär lika många invånare som Sverige. Alldeles för tätt befolkat om man jämför med Sverige. 

Detta explosiva läge kommer inte att upphöra så länge det är så överbefolkat och muslimer anser att Israel ska förintas. Ingen skillnad på deras inställning mot vad Hitler ansåg. Inte undra på att Israel nu försvarar sig med näbbar och klor. Men det är verkligen dags att gå över till något annat och inse att vi själva är andliga varelser precis som den gud judarna tror på. Han lär vara en ande. Men det är förmodligen århundraden kvar till denna övergång mentalt sett, där människor blir mer jämlika med himmelska makter. Under tiden är muslimer underkastade både Allah och staten i form av imamer och ayatollor. Iran har en markyta tre och en halv gånger så stor som Sverige och har kring 82 miljoner invånare. 

Palestinaaktivister fick utrikesminister Maria Malmer Stenergard (m) att springa ut från riksdagen i dag. Demonstranterna kastade en påse mot henne, som nästan träffade. Påsen kunde ju ha varit farlig, men innehöll tomater. Dessa aktivister vill inte ha demokrati utan vill ha igenom sin egen vilja. Säkerhetsreglerna behöver ses över i riksdagen. 

PS. Här skriver Erik Helmerson klokt om aktivisterna i riksdagen att de är stora barn. Men att de sinkar demokratin genom sina ogenomtänkta aktioner, för nu ändras reglerna och politikerna måste skyddas från folket. DS.

Lejonet av Juda är en symbol för tapperhet, adel och styrka och används i bibeln 150 gånger om kung David, kung Salomo och Jesus. Faksimil ovan från instagram. Dags dock att sluta tro på en himmelsk gud som bestämmer. Människorna har makten här på jorden. 

Melania Trump är för abort

I Melania Trumps bok, som kommer ut nu, där hon berättar allt säger hon också att hon är för abort, att kvinnan själv ska bestämma över sin egen kropp. Hon har haft den synen hela sitt vuxna liv skriver hon i boken Melania. Hon menar att kvinnan själv ska bestämma när hon vill ha barn och detta ska vara baserat på "hennes egen övertygelse och fritt från påverkan av regeringen", skriver hon. Detta går emot republikanernas och även hennes make Donald Trumps syn på saken. 

"Varför ska någon annan än kvinnan själv ha makten att besluta vad hon gör med sin egen kropp? En kvinnas fundamentala rätt till individuell frihet, till sitt eget liv, försäkrar hennes makt att avsluta sin graviditet om hon vill", skriver hon också.

 Hon gifte sig med Donald Trump år 2005 och tillsammans har de sonen Barron Trump. I USA har kvinnor haft rätt till abort sedan 1973, men Trump tillsatte de tre konservativa domarna, som röstade mot denna federala rätt 2022. Men han har också sagt nu att han kommer att lägga in ett veto mot statligt, federalt förbjudande av abort som president, om han blir vald. Men rätten finns kvar i delstaterna. I Florida, Georgia och South Carolina är abort förbjuden efter sjätte veckan. Delstaterna har själva rätten att förbjuda abort sedan 2022. Och i 15 stater är abort förbjuden utom i vissa undantagslägen, som att kvinnans liv är i fara. 

Melania Trump skriver också i sin bok att hon har alltid trott på rätten för människor att ta hand om sig själva i första hand. Hon menar att människor är födda med fundamentala rättigheter, vilket innefattar rätten att njuta av sina liv. Det gör att kvinnor har den naturliga rätten att fatta beslut om sina egna kroppar och sin egen hälsa, menar hon. Melania Trump föddes 1970 i Jugoslavien, som då var kommunistiskt. Det upphörde först år 1990, då Slovenien där Melania är född blev en egen demokratisk stat 1991. I Sverige har kvinnor rätt att själva besluta om abort till och med den 18:e veckan. 


Barron Trump är Donald Trumps femte barn och Melania Trumps första och enda. Han är född 2006, då Melania var 35 år. Men fler barn har hon inte velat ha. Barron är numera 18 år och längre än sina föräldrar, hela 206 centimeter lång. 



onsdag 2 oktober 2024

Är vi på randen till världskrig nummer tre?

 Inte för att jag kan se in i framtiden, men det här som utspelar sig nu i världen är nödvändigt om vi någonsin ska kunna gå vidare och bli något annat än det vi som mänsklighet är nu. Vi kan inte ha stannat på 600-talet som Iran har gjort i sin längtan efter det forna Persien. Frågan är hur detta nu ska lösas?

Visst behöver det bli lite mer våld i den här regionen, för att något annat ska kunna bli till och låta Iran gå in i samma tid där vi befinner oss. Ibland undrar jag om det inte är som i serien Quantum Leap, att vi har gjort det här förut många gånger som mänsklighet. Och det har vi ju. Vi har slagits otaliga gånger för att äntligen få leva i fred. 

Det som behöver göras är att var och en av oss inser att vi är andliga varelser och de gudar vi kan dyrka är delar av oss själva. Vi behöver enbart inse detta och inte heller ha så många idoler bland oss människor, som också dyrkas. Vi är verkligen alla lika mycket värda. Denna floskel som knappast någon inser är sann. Och då inte i pengar utan i mänskliga värden. 

Själv har jag insett detta sedan jag hoppade av karusellen runt pengar och berömdhet samt kändisskap år 1992, slutade som journalist på DN, och istället gick min egen väg. Den som fanns som en alternativ väg för mig, men som enbart kunde väljas av mig. Jag kunde ju ha stannat på DN. Men detta har fört mig till mitt lilla hus där jag bor nu och gett mina barn och barnbarn en annan framtid. Jag gav bort all fast egendom till dem. Det är verkligen inte meningen att en del av oss ska vara miljardärer och andra inte ha någonting. 

Kommer vi som mänsklighet att kunna lösa detta? Jo visst gör vi det. Frågan är enbart hur många gånger vi ska försöka. Just nu är en del människor långt fram i tiden medan andra står kvar på 600-talet eller ännu längre bak, som de som nu kommer att få en egen begravningsplats. De som ser sig som asatroende. 

Så länge mänskligheten befinner sig i olika århundraden kan inte jorden bli en fredlig plats. Hur vi löser detta får vi uppleva. Eller inte. Själv är jag rätt trött på all ofred. Jag bor i Torsby och här finns ekar, Tors träd och mitt yngsta barnbarn heter Thor. Men det är enbart yta och genomsyrar inte mig eller mina nära och kära. Vi är fria. 

Tor var särskilt böndernas gud för att ge dem rika skördar. De blotade till Tor, offrade djur till honom. Ett stadium som alla människor har gått igenom, att tro att det behövs blod för att gudarna skulle bli vänligt stämda. Men vi har gått förbi detta stadium och kan gå förbi också alla andra religioner, där vi känner oss tvungna att dyrka gudar. Vi är själva del av detta andliga och är andliga varelser, för energi kan inte förstöras i detta universum. 

tisdag 1 oktober 2024

Sex av tio svenskar betalar inte för nyheter

Risken att tidningar behöver läggas ned är stor tror Tidningsutgivarna. Detta beroende på att svenskar inte längre vill betala för nyheter. Förr i världen hade alla en prenumeration på någon tidning för att få veta vad som hände. Men inte numera. Bara fyra av tio vill betala för nyheter på internet. Dessutom använder inte ens alla internet. Särskilt kvinnor över 75 år gör inte det. Jag som strax fyller 79 är en ovanlig medborgare i Sverige. 

Jag kan förstå det för detta fanns ju överhuvudtaget inte före 1980-talet. Men numera så exploderar allt och tidningarna på internet skriver om stort och smått i en salig blandning. Det mesta går att scrolla förbi. De stora nyheterna behöver ingen betala för heller för de går på SVT, som ju är betald av oss som betalar skatt. 

Personligen är jag ovanlig genom att jag tittar på så många olika medier, men det beror på att jag är utbildad journalist och har jobbat som det mest i mitt liv. Dessutom född nyfiken. Många har någon nyhetskälla de gillar bäst och tar inte del av andra. 

Mobilt bank-ID använder 92 procent av svenskarna. Och nästan 9 av 10 kan swisha. Betala över mobilen. Eller ta emot pengar direkt genom swish. Överföringarna gäller inom Sverige. Ingen klarar sig längre utan datorer så alla som inte kan använda internet eller betala räkningar över internet behöver hjälp. 


Mobiler kan användas för bluff, särskilt mot äldre. Omkring 7,5 miljarder drogs in genom olika sorters bluff förra året. En mycket lönsam verksamhet. Här skrev jag tidigare om detta.