tisdag 15 oktober 2024

Vem orkar se partidebatter?

 Agenda tror nog att de har gjort demokratin en tjänst när de sänder tre timmars partidebatt. Men detta är bara för de närmast sörjande. Vi som alltid följer med i politiken orkar inte höra eller se detta tjafs, som det oftast blir. När är det val, frågade min gamla moster, som var rädd att hon hade missat något. Om två år, svarade jag och hon kunde slappna av igen. 

Nej knappast någon i bekantskapskretsen orkade se denna onödiga icke i tiden debatt. Det är bara viktigt när det är valår. Annars är det samma gamla tugg. Här är en sammanfattning, vilket duger gott för alla de omkring 10 miljonerna som inte såg debatten. 

Att låta de politiska partidebattörerna framträda i tid och otid gör inte att man får mer respekt för dem. Låt dem nu försöka att sköta sina jobb utan fler skandaler. Och så om två år så är det dags igen. Då ser världen säkerligen helt annorlunda ut, för som ni vet går tiden fortare och fortare, vilket pardoxalt nog gör att mer hinner hända. Om några veckor är det verkligen val i USA.


Naturen är mer spännande än vilket politisk debatt som helst. 
Särskilt den här årstiden när så mycket händer. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar