onsdag 9 oktober 2024

Varför är 15 miljoner judar så hatade?

 Det finns drygt en miljard muslimer, men bara 15 miljoner judar. Varför är då judar så hatade? Det kan vara det gamla vanliga att när det kommer en ny religion så vill den ta över världen. Judarna har den äldsta religionen och har hållit fast vid den i tusentals år. Den grundades i Irak för 4 000 år sedan och vi vet en hel del om judarnas historia för den är beskriven i skrift. 

Muslimer har fått ett folk att mobba i judarna och att tycka att det är deras egen gud Allah som är bäst. Det är så barnsligt för det är precis som det alltid har varit bland barn: min pappa är starkare än din. Hur kommer det sig att människor blir extremister? Djur kan aldrig bli så galna som människor uppenbarligen, för de kan inte gå utanför sina egna inbyggda gränser. De som skapats genom gener under årmiljoner. 

Vi människor är också skapade av dessa gener, som har valts ut genom att de blir bättre för överlevnad. Kvinnor som inte får barn för inte sina gener vidare så anlagen dör då ut. Men uppenbarligen kan något mentalt innehåll ta över detta och skapa självmordsbombare, som tror att de gör detta för att någon högre makt har sagt åt dem att döda andra människor. Och sig själva. 

Frågan är då kommer mänskligheten till slut att utrota sig själva för att alla blir lika galna och tror att någon gud befaller dem detta? Allt för att få uppgå i paradiset på andra sidan. De nya tankarna, andligt sett, är alla som berättar om hur de dog och återupplivades och vad de upplevde då på andra sidan. Där finns visserligen någon varelse i det ljus där de inträder, men den är inte en bestraffande gud utan bara kärlek. Och vi lever här på jorden för det är en första klassens skola där människor kan utvecklas. 

I den kontexten är judarna uppenbarligen ett test för muslimer för de lärs som barn att avsky den sortens människor. Allt skylls på judarna. Att upptäcka att det inte är så att judarna i Israel är den lilla satan och USA den stora måste vara något enormt omvälvande för en muslim. 

Nabeel Qureshi var en muslim som sökte Allah men kom till Jesus och blev övertygad kristen. Men han föddes i USA så det var säkerligen lättare att då byta religion i detta land av religiös frihet. Men han blev sjuk och han dog i magcancer bara 34 år gammal. Hans omvändelse var sorglig för hans familj, för hans farföräldrar var muslimska missionärer i Indonesien. Och för honom själv var det en stor smärta att lämna sin familjs tro. 

Han menade att vi har en syn på världen och oss själva som besvarar fyra frågor: vårt ursprung, livets mening, vår moral och vårt öde. Nabeel Qureshi sökte att rättfärdiga sig själv som ung inför sin islamska gud, men fann i kristendomen att Jesus hade redan gjort detta för mänskligheten. Och att Jesus och hans gud kunde förlåta allt. Så då behövde inte varje människa rättfärdiga sig inför Allah och underkasta sig som islam menade. I islam är det viktigt med fem handlingar, som är en religiös plikt, men det behövs inte i kristendomen. 

PS. Här kan ni läsa en drapa som går hårt år svenska kyrkan, som ska omfamna alla vad de än tror på. DS.


Enligt islam är det viktigt att man sköter sig och gör de handlingar som ska göras inför guden. Allah är en sträng pappa med krav i himlen. Men i kristendomen finns en gud som kan förlåta allt. Och inga krav på några särskilda handlingar. Jesus har redan tagit hand om detta. Om människor nu måste ha en religion är kristendomen överlägsen i sitt synsätt. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar