torsdag 3 oktober 2024

Tekniken och Gud skyddade Israel

 Det var fortfarande Israels Gud Jahve som beskyddade Israel när Iran satte in missiler mot detta land. Det tror absolut en del judar. För ingen skadades i Israel utom en palestinier som dog och fem i det iranska nationalgardet då en raket exploderade, när den skulle skjutas iväg. Om nu detta senaste är sant, för det gäller att vara källkritisk i dessa dagar. 

Judarna är ju Jahves utvalda folk och har varit så i årtusenden. Kristendomen och islam är yngre trosläror. Tron på att vara utvald hjälper och samtidigt har judarna fått försvara sitt Israel sedan det tillkom 1948, med hjälp från Europas och USA:s dåliga samvete över vad som hände i Tyskland före och under andra världskriget. 

Israel var judarnas bibliska hemland, men tyvärr så bodde det andra folkslag också på detta lilla markområde, som inte är större än drygt 22 000 kvadratkilometer (som Södermanland och Uppland tillsammans), dock har Gaza endast 360 kvadratkilometer markyta, där bodde kring 2 miljoner invånare på en yta, som är en fjärdedel av Ölands yta. Nu sägs en miljon ha flytt. Israel har ungefär lika många invånare som Sverige. Alldeles för tätt befolkat om man jämför med Sverige. 

Detta explosiva läge kommer inte att upphöra så länge det är så överbefolkat och muslimer anser att Israel ska förintas. Ingen skillnad på deras inställning mot vad Hitler ansåg. Inte undra på att Israel nu försvarar sig med näbbar och klor. Men det är verkligen dags att gå över till något annat och inse att vi själva är andliga varelser precis som den gud judarna tror på. Han lär vara en ande. Men det är förmodligen århundraden kvar till denna övergång mentalt sett, där människor blir mer jämlika med himmelska makter. Under tiden är muslimer underkastade både Allah och staten i form av imamer och ayatollor. Iran har en markyta tre och en halv gånger så stor som Sverige och har kring 82 miljoner invånare. 

Palestinaaktivister fick utrikesminister Maria Malmer Stenergard (m) att springa ut från riksdagen i dag. Demonstranterna kastade en påse mot henne, som nästan träffade. Påsen kunde ju ha varit farlig, men innehöll tomater. Dessa aktivister vill inte ha demokrati utan vill ha igenom sin egen vilja. Säkerhetsreglerna behöver ses över i riksdagen. 

PS. Här skriver Erik Helmerson klokt om aktivisterna i riksdagen att de är stora barn. Men att de sinkar demokratin genom sina ogenomtänkta aktioner, för nu ändras reglerna och politikerna måste skyddas från folket. DS.

Lejonet av Juda är en symbol för tapperhet, adel och styrka och används i bibeln 150 gånger om kung David, kung Salomo och Jesus. Faksimil ovan från instagram. Dags dock att sluta tro på en himmelsk gud som bestämmer. Människorna har makten här på jorden. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar