fredag 4 oktober 2024

Palestinier har stor makt i Sverige

 Svenskar är kända för att tycka synd om utsatta människor. Det är ett bra drag. Det har dock gjort att Sverige har tagit emot alldeles för många utifrån kommande. Och särskilt är palestinier utsatta tycker en stor del av folket till vänster i politiken. För propagandan har pågått under många år från Yassir Arafat och Olof Palme, som befann sig i en annan värld än som nu framstår som verklig på 2020-talet. De träffades på 1970-talet och på den tiden hade gerillan eller befrielserörelserna i världen alltid rätt. 

Fortfarande så håller den tidens ungdomar, som numera är åldriga pensionärer på palestinierna, för de har rätt till sitt land. Och Sverige har erkänt Palestina som land år 2014. Ett land som inte finns med några utstakade gränser, men som ändå har erkänts av Sverige som ett land. Det finns i människors mentala föreställningar och anses vara berättigat till att också finnas i verkligheten. 

Detta hat som finns mellan araber och judar har också fått ett djupt fäste i Sverige. Det gäller att vara för palestinier och emot judar. Precis som före andra världskriget, då Hitlers judehat hade stort inflytande i Sverige.  Tyskland var nämligen det land som Sverige var mest vänt emot när det gällde affärer. Och affärsvärlden har alltid styrt och ställt bakom politiken. 

Ända till 1967 var Israel ansedd som en fin och framåt stat i Sverige. När Israel 1967 anfölls på flera fronter av araber och slog tillbaka och erövrade det egyptiska Sinai, Gazaremsan, Västbanken samt Golanhöjderna. Då blev Israel en skurkstat i Sverige. PLO blev älskat och har förblivit det sedan dess. 

Men så har konflikten mellan folken djupnat eftersom terrororganisationen Hamas har kommit att få makten på Gazaremsan. Palestinier ska heller inte få medborgarskap i arabiska grannländer för då integreras de och det ska inte ske. Därför finns flyktinglägren kvar. Inte heller i Israel ska de ha medborgarskap, för då blir de något annat än "frihetskämpar". Generationer av palestinier hålls kvar i flyktingstatus av sina cyniska arabiska grannar, för att stödja det maktspel som pågår i Mellanöstern. 

Palestinska ledare har alltid haft det egna maktinnehavet som främsta prioritet. Det är fortfarande klansystem som styr en stor del av denna islamska värld. Och inte många bor verkligen i Palestina utan befinner sig i andra länder så "flyktingarna" är kring 9 miljoner nu i hela världen. I Sverige finns inte fler än kring 7 000 palestinier, men de har stort inflytande på befolkningen. 

Den 7 oktober förra året gjorde att allt förändrades. Nu är det så att fler miljoner är på flykt undan Israels svar på att vanliga ungdomar mördades och togs som gisslan. Saudiarabien och Iran tävlar om herraväldet i Mellanöstern, men det betalas av flyktingar. Kring ytterligare 2 miljoner är nu på flykt sedan förra året och risken för storkrig eller fortsatt kaos är de alternativ som återstår. 

Detta är ett krig mellan olika system i världen. Ska det demokratiska Västvärldens system vinna eller gå under. Ska då de islamistiska staterna ta över och tvinga även Europa att bli islamskt? Nej så illa kan det väl inte vara. Men kampen står som vanligt mellan frihet och diktatur, som det har gjort i årtusenden. Och när propagandan säger att islam är den riktiga och enda sanna religionen i världen så är vi alla illa ute. Även svenska kyrkan har ställt sig på palestiniernas sida mot Israel. Kyrkan i Sverige har hjälpt till att skapa en falsk bild av Israel. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar