lördag 12 oktober 2024

Säkrare i Irak för krögare

 En krögare fick nog av gängen i Sverige och deras utpressning och flyttade tillbaka till Irak för där är det säkrare än i Sverige. Och dessutom är det inte diskriminering att skolor serverar enbart grönsaker som alternativ de dagar som fläsk ingår i matsedeln. 

Amin flyttade till Sverige från Irak och hade det gott här i tio år. Han byggde upp en restaurangverksamhet och tjänade bra med pengar. Han träffade sin fru och fick barn, men han blev ständigt hotad av gangsters, men vägrade att betala dem. Han säger att alla andra betalar på ett eller annat sätt. De ljuger om de säger att de inte betalar. De gör det för det är billigare än att få fönstren sönderslagna eller att själva bli slagna. Han har det nu bra i Irak, men han förlorade sin fru och barnen. 

Det är inte diskriminering att skolor serverar vegetariskt som alternativ när de har fläsk på matsedeln. Det säger DO, som menar att så länge maten är näringsriktig och kostnadsfri är detta inte något för DO, som har fått ett 20-tal anmälningar gällande detta. 

Men i USA så överväger Kashara och Paul Wheaton att flytta till Sverige för de känner sig inte säkra i sitt hemland sedan Trump vann valet 2016. De säger att de definitivt kommer att flytta om Trump nu återigen skulle vinna valet den 5 november. Deras fyra barn är nästan vuxna. Den yngste är 17 år och de ser på Sverige som lugnt, säkert och fördomsfritt. Kashara säger inte ens namnet på Trump. Han har blivit den onämnbare. Och USA är förändrat. De drömmer om en egen gård med getter och lavendel, men inte i USA. 

Här är en genomgång av Sveriges 500 år av att lyssna till överheten och samtidigt vara fria i sina själar. Eller? Omvandlingen pågår.

En sådan här gård med getter drömmer paret Kashara och Paul Wheaton om i USA. Sverige har sådana. Det här en är 4H-gård utanför Uppsala. Dessa gårdar är till för att lära barn om djur och natur. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar