lördag 4 augusti 2018

Alla får älska den de vill utom enligt islam

UPPDATERAT
I dag är det stora paraddagen Pride i Stockholm. Alla får älska vem den vill utom den minderåriga flickan som är försvunnen nu från Småland. Hon var rädd att bli bortgift och hade kontakt med socialtjänsten i Lessebo, men ingen kunde förhindra att hon försvann. Hennes familj behöver inte ens tro på sharialagar, utan det är "bara" något kulturellt mönster de följer. Flickan har ringt till sin lärare i slutet av juli för hon var rädd att bli bortgift. Hon är under 15 år. Familjen hade bokat en resa till deras hemland och där skulle de stanna i sex månader. Barnbrudar ses som en biljett till Europa för männen. 

Sharialagar säger så här om vad som gäller i islam: 

Månggifte. En man får gifta sig med fyra kvinnor så länge han behandlar alla lika. Kvinnor får endast gifta sig med en man.

Barnäktenskap. Enligt Sharia är det tillåtet för en man att gifta sig med en kvinna då hon nått puberteten. Detta legitimeras av att Profeten Muhammad fullbordade sitt äktenskap med flickan Aisha då hon var 9 år. Modernare uttolkare av Sharia anser dock att även den ”mentala mognaden” måste tas med i beräkningen och inte bara tiden för den biologiska puberteten.

Utomäktenskapliga sexuella förbindelser är förbjudna. Straffet är hundra piskrapp enligt Koranen. Enligt vissa tolkningar av sunna kan äktenskapsbrott beläggas med dödsstraff.

Skilsmässa är tillåtet, men ogillas av Gud. Mannen har rätt att villkorslöst ta ut skilsmässa medan kvinnan endast får skilja sig under vissa villkor.

Vårdnaden av barn efter skilsmässa går till modern fram till dess att barnen är i sjuårsåldern. För äldre barn tillfaller vårdnaden fadern. Gifter kvinnan om sig förlorar hon automatiskt vårdnaden.

15:43
Aningslösa Rebecca och Fiona uppträdde i sovjetsymbolen hammaren och skäran i går kväll. Homosexuella var inte välkomna alls i Sovjet. David Lindén påpekade detta på twitter.


 I dag är det Pride i Stockholm.
Det uppmärksammades av skämtprogrammet
Rudeish Tube i morse. 
Här tillämpas sharialagar i världen
på olika nivåer.
Men tyvärr sprider sig sharia
genom kulturella mönster
i familjer också till Europa och Sverige.
Faksimil från Wikipedia. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar