söndag 12 augusti 2018

SFI-lärare gifte sig muslimskt med misshandlande man

En lärare som hade en elev i sin klass, där hon undervisade i svenska för invandrare, fattade tycke för eleven och när han friade förra året i september tackade hon ja. Hon konverterade till islam. De kunde dock inte bli vigda, för en imam i en moské ville inte, när det uppdagades att han redan hade fru och barn i en annan kommun. De ringde då utomlands och blev "vigda" per telefon och så var de gifta ansåg de. Men de valde att hålla det hemligt för familj, vänner och svenska myndigheter. 

Genast så inskränkte den nygifte mannen sin nya hustrus frihet och förbjöd henne att röra sig fritt. Eller att träffa vilka hon ville. Men lärarinnan tyckte synd om honom när han gjorde så, för hon trodde att hans svartsjuka berodde på att han älskade henne så mycket. Dock kallade han henne för "hora" för att hon hade varit gift tidigare med en "oren svensk gris".

Den nye mannen skulle göra henne ren från all lort hon hade samlat på sig tidigare i livet och det skulle göras genom att hon följde hans regler till punkt och pricka, annars skulle han slakta henne och hennes syster. Det hotet fick hon mot sig och det skulle hända vid regelbrott. Han utsatte henne för fysiskt våld och tog stryptag och det gjorde henne till en svag person, som blev rädd för allt. Har hon berättat. Hon vågade inte polisanmäla detta för det kändes farligt. Till slut gjorde en anhörig det istället. Polisanmälde.

Men enligt mannen var det han som var i beroendeställning till henne. Hon var ju hans lärare. Och han förnekade allt som hon sade hade hänt. Tingsrätten trodde på henne, men Kalmar tingsrätt dömer mannen till enbart tre månaders fängelse för misshandel. Det finns trovärdighet i hennes berättelse, men tyvärr inga fysiska bevis på vad som hänt. Så grov kvinnofridskränkning kan inte tillämpas. Mannen ska också betala ett skadestånd på 17 000 kronor. Han blir inte utvisad. Hon ville ha ett skadestånd på 71 000 kronor.

Ovanstående vore knappast möjligt att hända för tio år sedan och jag skulle inte tro på det ens i dag, om det inte var så att det finns en dom i tingsrätten i Kalmar. 

Så här vill nog den ovan beskrivna muslimen
 ha det i Sverige.
Illustration Jeander
Faksimil från Google. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar