fredag 10 augusti 2018

Mr Bean försvarar burkaskämt

Mr Bean Rowan Atkinson försvarar politikern och tidigare utrikesministern Boris Johnsons burkaskämt. Han tyckte att burkakvinnor ser ut som "brevlådor" eller "bankrånare". Rowan Atkinson menar att det är inte någon idé att be om ursäkt för detta därför att alla religioner blir sura när man skämtar om dem. Man ska bara be om ursäkt för ett dåligt skämt, menar Atkinson, och det här var ett rätt bra skämt. Boris Johnson riskerar att få tillrättavisning av det konservativa partiet Tory i Storbritannien för att ha brutit mot partiets uppförandekod. 

Rowan Atkinson är emot lagar som säger att man inte får skämta med religioner för det skulle tysta kreativa människor. Han menar att underhållare måste få skämta om vad de vill. Ingenting ska vara förbjudet. Själv har jag ofta blivit förvånad över hur grova skämt som tillåts i TV-programmet från BBC "Live at the Apollo". Vi i Sverige är mycket mer inskränkta där. Men Boris Johnson har inte brutit mot några engelska lagar med sitt skämt.

Boris Johnson får också medhåll från islamskt håll för burkan är inte med i Koranen och enligt en äldre imam från Oxford borde den förbjudas. Imamen menar att ex-ministern bara har sagt sanningen om burkan. Och att detta är ett icke islamskt och ett förskräckligt stamplagg som liknar ninjakrigarens. Detta plagg har också blivit populärt bland islamister, säger imamen. Men Boris Johnson kan tvingas ta time-out eller till och med uteslutas ur partiet. I en undersökning av Sky Data menar 60 procent att det inte var ett rasistiskt uttalande, medan 33 procent säger att det var det. 

Här skrev jag när rånare i Nacka Forum använde burka. 
I åtta länder i Europa är denna klädsel förbjuden i olika sammanhang. Senast ut är Danmark. 

Får man skämta med islam?
Och varför har ministrar från Sverige
anpassat sin klädsel i muslimska länder?
Och Rapports reporter?
Samt politiker tagit på sig slöja i Sverige?
Mona Sahlin var för burka för alla.
Faksimil från Google. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar