torsdag 16 augusti 2018

Nio broar har rasat i Italien de senaste fem åren

Allt skylls nu på maffian och kriminella i Italien. De är skyldiga till de 39 döda i Genua när Morandibron rasade i förrgår. Myndigheterna har öppnat en förundersökning om dråp eller vållande till annans död. Denna bro som knöt samman Italien med Frankrike byggdes på 60-talet och då styrde kristdemokraterna Italien och hade täta band till de gängkriminella i maffian, som fick kontrakt på offentliga byggen som tack för röster. 

Falsk betong är något som maffian är expert på genom att spä ut den med sand. Då kostar konstruktionen av broar och hus mindre. Det är extra sorgligt med tanke på att romarnas broar och byggnader står ännu efter 2 000 år. Det är inte kunskapen som fattas. Men jordbävningar gör att maffians byggnader ofta måste byggas upp på nytt och då tjänar maffian ännu mer pengar. Morandis bro i Genua är ett exempel på detta byggande. Den byggdes i sk spännbetong med stålkablar inkapslade i betong. Så bygger man inte numera. Det bygget kostade nu 39 människor livet.

Bron skulle repareras, men det arbetet hade inte hunnit starta innan den rasade. Genua är en viktig importhamn för olja och geografin i landskapet gör att broar är nödvändiga för att komma in och ut ur Genua. Femstjärnerörelsen som är ett regerande parti i Italien och står för grön ideologi och är emot EU tyckte inte att Morandibron var farlig. Deras ledare Luigi Di Maio är vice premiärminister i Italien. Femstjärnerörelsen tyckte att det var en riktig amsaga att Morandibron kunde rasa. 


Italiens satsning på vägar har minskat till kring fyra miljarder euro.
Faksimil från Daily Mail.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar