fredag 3 augusti 2018

Gomorron-TV övertaget av kvinnor

Jag saknar gubbar på morgonen i TV. I morse var det genomgående kvinnligt i rutan, både bland nyhetsuppläsare, programledare och meteorologer. Visst är det bra med kvinnor, men jag visste inte att Sverige bestod enbart av kvinnor. Det måste ha hänt på sista tiden för annars har jag inhämtat att vi numera har en övervikt av det manliga könet i Sverige. Svenska kvinnor jobbar dock mest i Europa. Särskilt tydligen nu i semestertider. 

Det känns som om jag gick i småskolan för på min tid var "fröken" självklar. Det hade varit märkligt att få en manlig lärare då. Det inträffade inte förrän i högre klasser. Självklart är det lättare att ta över morgonprogrammet för kvinnorna för alla måste gå upp vid fyratiden då. Inte så roligt i alla lägen. Eller är det en motkraft mot den övervägande manliga dominansen i politiken bland partierna?

Och ämnena var kvinnokamp och Pride bland annat. Som ni ser har jag stängt av ljudet för jag orkade inte höra mer. Gudrun Schyman fick breda ut sig för en man (!) har gjort en film om henne. Och säkerheten på Pride diskuterades. Har det hänt något allvarligt där? Inte vad jag vet. Men vad som helst är viktigt på morgonen när kvinnorna bestämmer. 

Usch nu var jag lite elak mot mitt eget kön, för annars dominerar väl männen hela året i TV? Men avarterna i feminism, som Gudrun Schyman står för gillar jag inte. Men nu är det bara någon månad kvar till valet och vi lär få känna på alltmer av propaganda i våra medier. Ska bli skönt när valet är över. Visste ni att sverigedemokraterna är största parti i Sverige? Åtminstone enligt Sentios valundersökning som kom nu och också enligt flera opinionsinstituts sammantagna undersökningar. Vad jag förstår är det en hel del proteströster hos folket i vårt utsatta stackars land.

Poströstningen börjar den 22 augusti. Bara tre veckor kvar knappt. Då ska alla som bor i Sverige ha fått sina röstkort. En man fick ta plats i rutan
för det var han som hade
gjort filmen om Gudrun Schyman.
Foto Ann Helena Rudberg. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar