UPPDATERAT
När alla har det lika dåligt eller är lika rika så blir folk lyckligare. Det stämmer rätt bra på Sverige, där vi tidigare var rätt jämlika, men har envisats med att importera nya invånare, som blir våra nya underbetalda slavar, när inte det gamla systemet med utnyttjande av trälar är tillåtet längre. Och samtidigt ska vi låtsas att det är för att vara goda människor vi gör så. Denna politik har varit densamma genom historien.
Det spelar ingen roll vilket samhälle vi har, men jämställdhet mellan människor rent ekonomiskt gör folk lyckligare. Det stämmer rätt bra där jag bor för där har människor blivit mer åtskilda sedan det uppfördes små baracker för de nytillkomna. De har det absolut sämst i samhället. Tidigare har det alltid varit ett lyckligt samhälle här för hit kunde alla komma som sommargäster och resten var stora markägare. Marken var billig förut och även ganska vanliga människor kunde köpa en bit mark.
Allt detta märks alldeles tydligt nu när de som vill bo här måste punga ut med miljoner för en kvarts hektar mark. Dessa kan se rika ut på papperet, men har kanske belåning upp över öronen. Samtidigt som fler nya invånare kommer från andra länder och dessa måste leva på de hårt arbetande invånarnas pengar i form av skatter. Varje arbetande skattebetalare i Sverige försörjer nästan en person till genom skatten. För bara några år sedan var det en familj med två arbetande som försörjde en person till över skatten.
Den ekonomiska jämlikheten, när vi tyckte att alla hade det ungefär likadant, är långt borta. Och det som sticker allra mest i ögonen är att överheten nu drar ifrån alla andra, genom att bestämma att vi andra ska ha det sämre, medan de hela tiden får det ekonomiskt bättre. Det skapar ett samhälle av avund och hat. Inte undra på att sverigedemokraterna går framåt. De är inte nazister som resten av de besuttna politikerna försöker framställa det som, utan det parti som fångar upp det hårt arbetande folkets missnöje med omständigheterna i samhället.
Det senaste missnöjet riktas mot bensinpriset, som ligger över 17 kronor per liter nu. Över en halv miljon männsikor har gått med i facebookgruppen som påtalar detta medan statsminister Stefan Löfven säger att skatten på bensinen ska inte sänkas. Skatten utgör mer än hälften av priset och de hårt arbetande människorna är beroende av sina bilar för att utföra sina jobb. Och för att kunna leva. Bensinpriset blev droppen som fick människorna att gå samman. Det speglar det missnöje med samhället som blir värre för varje dag.
Ett lyckligt samhälle är ett samhälle där alla uppfattar sig som jämlika. Propagandan har i åratal gått ut på att vi är jämlika, men när människor själva ser att så inte är fallet blir det oroligt i samhället. Och de fattiga tycker att de kan begå brott för att får det bättre. De är ju ändå ställda utanför samhället och har inte något hopp om att bli insläppta. Särskilt de som har kommit hit som nyanlända och utan någon utbildning att tala om ser rikedomen hos de andra och självklart kan de då tycka att
de ska råna kändisen Isabel Adrian. Rånarna fick byte för nästan en miljon bara genom att ta hennes handväska, smycken och rolexklocka. I ett garage på Östermalm. En av männen har jobbat som snöskottare, men annars varit arbetslös. En av dem var 21 år och
drömde om att köpa mark i Afrika. Den tredje var festfixare och hans företag hade anlitats av Isabel Adrian. Hälften av de som har rånat återfaller i brottslighet efter fängelse.
19.5.2019
Här skriver Ivar Arpi i Expressen att asylrätten bör avskaffas i sin nuvarande form. Det är sällan de flyktingar som UNHCR ömmar mest för som kommer till Europa. Migrationen är impopulär i Europa och löser inte de problem som asylanterna flyr ifrån, menar han. Det är globalisterna som har makten i EU och de vill tvinga länderna att ta emot migranter. Det gynnar inte freden i EU, menar Ivar Arpi inför EU-valet om en vecka.
|
Unga män vill inte vänta på rikedomen. De begår brott för att få den. De tre rånarna stal Isabel Adrians värdesaker. Och fick ett byte på nästan en miljon kronor. Faksimil från Google. |