fredag 26 april 2019

Abo Raad och hans son har tagits i förvar

UPPDATERAT
De ska utvisas både imamen Abo Raad i Gävle och hans son. De är inte svenska medborgare och imamen Abo Raad har länge utpekats som islamismens ledare i Sverige. Jag skrev om detta här. De greps bägge i går och familjen säger att de utvisas till en säker död. Säpo upplyste dem om att det handlar om Sveriges säkerhet och statsskydd. Familjen flydde från Irak år 1991 och bodde i Saudiarabien innan de kom till Sverige. De har permanent uppehållstillstånd, men har aldrig fått bli svenska medborgare. De är tagna i förvar och detta sker ofta när det är frågan om beslut om snar utvisning. Imamen har hyllat IS krig i Irak år 2014. Det är fantastiskt tycker jag ifall denna utvisning verkligen blir av. Det betyder att Sverige inte längre tar hand om alla som vill komma hit. Och att det finns gränser även för religiösa extremister. Här skriver också Expressen om detta. 
30.4.2019
Enligt lagen om särskild utlänningskontroll vill Säpo försöka få imamen och hans son utvisad. I mars tog Säpo hand om två män, som hade friats för förberedelse till terrorbrott i tingsrätten. De togs i förvar. Under tio års tid har Abo Raad betecknats som "sheikh" ledare för den militanta islamismen i Sverige. Här kan ni läsa mer vad Expressen skriver om detta. Och det här betyder att det inte längre går att företräda den militanta islamismen i Sverige. Inte säga att homosexuella ska avrättas eller att de ska vara emot det svenska samhället och inte umgås med svenskar samt att kvinnorna inte får gå ut. 
3.5.2019
Flera gånger har Abo Raad och hans grupp försökt ta över Eskilstunamoskén med hjälp av pengar från Saudiarabien och Qatar. Det var Qatarbaserade terrorfinansiären Abd al-Rahman bin Umayr al-Nuaymis stiftelse som finansierade köpet av Metodistkyrkan i Gävle, som byggdes om till en moské år 2007. Leif Karlsson som bytte namn till Abdalhaqq Kielan när han blev imam, säger att Raad och hans grupp står för "våldsuppmuntrande extremism".
6.5.2019
Abo Raads lillebror är misstänkt för grovt bedrägeri som ska ha varit mot Medborgarskolan och ha pågått i sex års tid. Han har hittat på studiecirklar som aldrig har existerat och svindlat närmare fyra miljoner kronor brutto i lön och omkostnader. Han var tidigare gift med en av de mest kända kvinnliga IS-terroristerna. Äktenskapet var påtvingat av deras mödrar och när kvinnan ville skiljas blev hon dödshotad av sin familj. Hon tog till slut sitt liv. Lillebrodern är erkänd som expert på Vivalla i Örebro och på integrationsfrågor och har använts av medier som sådan utan att de har redovisat mer. Han har skrutit om att han har blivit belönad av kungen år 2010 för att han fick svenska kyrkan och Örebro moské att samarbeta genom ungdomar. 
8.5.2019
Så var det dags för ännu en imam, den här gången i Västerås, Fekri Hamad är hans namn. Han är tagen i förvar. Fekri Hamad startade en kampanj för att få sin gode vän Abo Raad fri. Fekri Hamad har palestinsk bakgrund. Även imamen  Hussein Al-Jibury från Umeå har tagits om hand av Säpo.
17.5.2019
Och så har Vetenskapsskolans VD och huvudman Abdel Nasser el Nadi tagits i förvar av Migrationsverket. Säkerhetspolisen hämtade honom i onsdags den 15 maj. Det är den femte i raden av extremislamska ledare som har tagits i förvar. Ungefär 2 000 personer ingår i den våldsbejakande islamistiska miljön i Sverige enligt Säpo. Abdel Nasser el Nadi har bott i Sverige sedan 1992 och blivit nekad svenskt medborgarskap två gånger. 
21.5.2019
Där kom den sjätte extreme muslimen som har tagtis i förvar. Det är Viktor Gaziev från Tjetenien. Så här ser han ut. Han togs i förvar den 7 maj och polisen meddelade släktingarna att så hade skett. Han var imam i sin hemby, har han sagt. Han har begått flera brott i Sverige och är dömd för dem. Han har bott alldeles intill moskén i Gävle.
12.6.2019
Nu ska Abo Raad utvisas. Också en imam i Umeå ska utvisas. Äntligen! Efter att rättvisans kvarnar har malt långsamt, långsamt och vår skräck för islam har gjort att juridiken har vikt sig otaliga gånger. Men nu lär det ska bli av. Så hoppas vi!
14.6.2019
Sammanlagt fem imamer ska utvisas, enligt Säpo. Som sagt hoppas det blir av. Under tiden är de inlåsta utan kontakt med andra för de är farliga genom att de sprider extrem islamism.

Här skrev jag för tre år sedan att Abo Raad var islamismens ledare i Sverige. 
Och här att reportern på Gefle Dagblad hotades av honom och några andra för att han gjorde sitt jobb. 
Foto: PolisenImamen Abo Raad ska sensationellt utvisas till Irak.
Faksimil från Google. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar