fredag 27 april 2018

Annika Strandhäll (s) skyller vårdens kris på pensionärer

UPPDATERAT
Stackars Annika Strandhäll 42 år och socialminister som måste dras med sådana som mig själv 70-plussare. Det är ett stort bekymmer och inte alls asylmottagandet som belastar Sverige, menar hon. Vårdens problem beror på oss 70-plussare och inte alls de nytillkomna, säger hon. Ja själv har jag inte varit hos sjukvården mer än en gång när jag fick borrelia häromåret. Jag springer absolut inte där i onödan. Varför skyller hon inte på de små barnen istället? Mina barnbarn har varit där mycket oftare än jag själv. Men det kanske skulle vara för ruskigt? Ingen tack alls för att jag och mina föräldrar har skapat välfärdssystemet, som nu rivs ned. 

Vi 70-plussare kommer att vara 300 000 fler år 2025. Vilken hemsk tanke! För då fyller jag själv 80 år. Kära nån. Var är ättestupan? Inte ska vi som har ordnat till det här samhället också belasta det. Mina föräldrar är båda döda och alla män jag har varit tillsammans med under livet är det också. De har uppfört sig ordentligt. Särskilt den man som jag hade ett drygt 30-årigt förhållande med, som dog i cancer bara 57 år gammal. Då gick hans insparade pension till staten. Han var en så duktig medborgare, som jobbade hela livet och dog sedan innan han belastade sjukvården alltför mycket.

Annika Strandhäll: Jag tänker leva extra länge med tanke på att min mamma dog som 43-åring. Jag tror mina barn och barnbarn behöver mig. Och alla 70-plussare belastar inte sjukvården. Det är en ren lögn. Här kan Annika Strandhäll och andra läsa om Jan Arell, som har en fru Karin som kastas ut ur alla försäkringssystem vid 59 års ålder. Medan Annika Strandhäll säger att "ingen ska hamna mellan stolarna". Jan Arell måste nu försörja sin fru helt och fullt. Systemet har redan fallerat. Och värre lär det bli. Båda är journalister. Men de bor i ett hus. De får väl sälja det. 

När blir man då "äldre" enligt Annika Strandhäll? Redan innan 60? Jag känner igen Jan Arells och Karin Teghammar Arells historia för jag och min sambo hade fått gå från hus och hem eftersom han var sjuk i cancer med låg sjukpenning. Om han inte hade avlidit i cancer och haft en livförsäkring. Så sorgligt att det ska behövas att det blir så. Jag och barnen hade hellre haft honom i livet. Men som sagt ur socialministerns synvinkel var han en god medborgare.

Så här säger Annika Strandhäll: 

"Vår välfärd är ryggraden i den svenska modellen och spelar en avgörande roll för tryggheten genom hela livet. Med smarta och starka gemensamma system för sjukvård, omsorg, omfördelning och ekonomisk trygghet i livets olika skeden bygger vi inte bara ett samhälle som håller ihop – vi bygger ett samhälle som gör att människor kan växa och våga. Jag vill stärka den tryggheten och investera i välfärden och i människor."

Det ser ut som en lögn och ett hån för medborgarna att socialministern står så långt ifrån det folk hon är satt att ta hand om. Naturligtvis kommer hon själv aldrig att råka ut för detsamma. Att ramla ur alla system. Hon är numera skriven i den villa på Värmdö hon och familjen har ägt sedan 2012, men de flyttade inte dit förrän efter fyra-fem år. Så förspänt kan en del ha det. Hon bodde tidigare i en lägenhet på Östermalm som fackförbundet Vision hyrde ut åt henne. Klassamhälle?
13:06
Nu håller Annika Strandhäll presskonferens i Rosenbad och socialministern berättar att hon har åstadkommit att sjuktalen har vänt nedåt. Två större förändringar görs i dag av försäkringskassan. Nästa steg betyder att f-kassan ska vara långsiktigt hållbar. Begler lämnar sin tjänst som generaldirektör på f-kassan. Maria Hemström Hemingsson blir tf gd för f-kassan. Dessutom blir det en överdirektör på f-kassan. Brukar kallas överrock i politiksammanhang. Människor ska inte få vara sjuka mer än 9,0 dagar år 2020 nu ligger det på nästan 11 dagar per år och människa. 

Pensionärer blir hemlösa,
men socialminister Annika Strandhäll
menar att 70-plussare är de
som belastar sjukvården.
Vilken cynism!
Faksimil från Google.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar