torsdag 17 december 2020

Försäkringskassan sponsrade IS

 UPPDATERAT

Att försäkringskassan har fortsatt och betala ut bidrag till föräldrar som drog iväg med sina barn till extremismen i IS är bara bottenskrapet av de bidrag som har försvunnit till personer som har befunnit sig utomlands. Inte undra på att vårt system har fått sprickor. Det värsta exemplet på bidragssystemets kollaps är detta plus att Iraks försvarsminister fortsatte att få pengar från svenska staten (läs oss andra) när han flyttade till Irak och blev högavlönad. 

Det säger en del om hur människor tycker att de har rätt att få pengar från Sverige. I alla lägen. Michael Skråmo som konverterade till islam 2005 och reste till IS 2014 samt propagerade för IS hela tiden fick ta emot närmare 100 000 kronor i bidrag fast han uppmärksammades av medierna. Han skröt själv över att svenska staten betalade hans "glock och kallash" i Syrien hos IS. Han fick barnbidrag (fyra barn) och bostadsbidrag. 

Försäkringskassan är så vänlig och upplyser alla utlänningar om att de kan få bidrag och att de kan få hjälp att ansöka plus att de kan få prata med en handläggare på sitt eget språk. Allt för att vi ska betala ut så stora summor som möjligt. 

18.12.2020

Att socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi nu vill låta f-kassan utreda brott är många år för sent. Tidigare var det Annika Strandhäll som var minister och fusket med bidrag som har hamnat utomlands har varit känt under hela denna senaste regerings ministär. Men senfärdigheten har gjort att biståndet till extremister har fortsatt. En familj som hade flyttat utomlands till IS fick bidrag i fyra år innan det stoppades. 

Här berättar f-kassan vilka föräldrar som tog emot föräldrapenning på grundnivå år 2018. Och varifrån dessa kom. Statistiken avslöjar att det är mycket sällsynt att föräldrar födda i Sverige gör det.  Men desto vanligare att föräldrar födda i Afrika och Mellanöstern får detta bidrag. Det betyder att de inte har någon inkomst i Sverige. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar