onsdag 30 december 2020

Löfven handlade julklapp och besökte Systembolaget

 UPPDATERAT

Statsministern tror att han är en vanlig människa, som kan göra som han vill. Han byter skepnad och blir en Svensson när han enligt pressekreteraren lagar sin klocka i gallerian, letar efter reservdelar till sin rakapparat, inhandlar en julklapp till sin fru eller besöker Systembolaget. Jag har inte orkat bry mig om denne man något särskilt på senare tid. 

Han har en lön på närmare 200 000 i månaden, men anser sig inte ha råd med en ny klocka eller en ny rakapparat, som han kan beställa över internet. Inte heller kan någon annan än han själv besöka Systembolaget. Det gör varje man personligen i Sverige. Även om det innebär köer och risk för sjukdom. Spriten till jul är helig för arbetarklassen! Julklappen till frun går inte heller att hitta på internet utan detta måste han inhandla i egenhändig fysisk form. 

Allt detta har förändrats för varenda människa i Sverige, men inte för vår statsminister. Inte heller har han någon ansiktsmask på sig när han gör sina ärenden. Varför skulle han ha det? Han är 63 år och tillhör ingen riskgrupp. Inte blir han sjuk inte. Och inte smittar han andra heller. Han är helt enkelt onåbar för sjukdom.  

Också Aftonbladets Lena Mellin menar att det är svårt att ta honom på allvar i framtiden. Alla hans moralkakor faller platt till marken eftersom han inte själv kan följa vad han säger. Han är en hycklare säger också hon, som är en stadig gammalsosse. Som sagt det är en sak att vara statsminister och en annan att vara privatperson. Vilken chock när han upptäcker att det är en och samma person i hans fall. Han hade ingen aning om detta heller. Men något ansvar för att 8 484 personer nu har avlidit med Covid-19 i Sverige har han förstås inte. Har aldrig haft heller! Så det så.

31.12.2020

Om det här hade varit ett vettigt land skulle regeringen avgå nu. Inte bara Stefan Löfven har gjort bort sig utan fler i regering och byråkrati. Finansminister Magdalena Andersson reste till fjällen. Och Dan Eliasson chef för MSB (Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap) reste på semester till Kanarieöarna. Socialminister Lena Hallengren shoppar när hon har lust. Även på mellandagsrean. Alla självklart undantagna från verkligheten. Inne i sina egna bubblor. Precis som Morgan Johansson, denne trefaldige minister, som shoppade på mellandagsrean.Redan för sex år sedan kallade den franska satiriska tidningen Charlie Hebdo Stefan Löfven för "hycklare". Detta klarsynta betraktelsesätt har sedan spritt sig över till Sverige till slut. Och han lever upp till det dessutom! En hycklare predikar som ni vet en livsstil utan att själv tro på den. 

Morgan Johansson hycklar också, men vi bortser från det naturligtvis. Sic! Jag skrev om hans besök på mellandagsrean här. 


1 kommentar: