tisdag 1 december 2020

Mamma Karlsson låste in sin son i 28 år

UPPDATERAT 

Hur kan det hända att en mamma i Sverige låser in sin son så att han hittas nu av en kvinnlig släkting tandlös och med såriga ben, utan att kunna tala nästan och måste föras till sjukhus? Mait Karlsson hade en man från Ungern (kriminell som ung), men han dog på 90-talet och en annan son som dog som liten plus ett par döttrar. Men ingen har förstått att denna 70-åring gömde en son i en lägenhet i Haninge på Sleipnervägen. Han och hon bor i en bostadsrätt, men nu har polisen hämtat henne. 

Den kvinnliga släktingen (förmodligen en av döttrarna) hittade sonen i en lägenhet full med sopor, inte städad på flera år uppenbarligen. Han låg på en filt mitt på golvet i en mörk lägenhet. Hon hade länge misstänkt att det var något som var fel. Men andra släktingar brydde sig inte så hon gav upp. Hur kan detta ske mitt i Sverige? Skolan brydde sig heller inte. Mamman kunde ta honom därifrån när han gick i sjuan. 

Hur lite bryr sig människor om varandra? Om det hade varit min släkt hade jag aldrig gett mig. Och varför protesterade inte sonen. Var han handikappad? Varför fick de inte hjälp. Hur har hon lyckats att hålla honom inlåst i alla år? Frågorna är många, men kanske får sitt svar så småningom. Stackars barn som har fråntagits sitt liv av sin mamma. Enligt uppgift har han dock synts till i området ibland för tiotalet år sedan. Något har hänt så att allt har spårat ur. I området nedan bor mamman och sonen. 

8:54

Här skriver Expressen om när syskonet (antagligen) till mannen hittade honom. Då hade de inte setts på 20 år, men han viskade hennes namn. Hon tog sig till lägenheten för hennes mamma hade hamnat på sjukhus och han var ensam. Det var en misär som sagt där. 

18:05

I Rapport framträdde systern och berättade hur det var att hitta sin bror i misären. Han kände igen henne och sade hennes namn. Systern menar att det hela berodde på att mamman förlorade en annan son i tidig ålder. Tyvärr trodde ingen på systern när hon försökte hjälpa sin bror tidigare. 

2.12.2020

Här berättar en lärare i hemkunskap att han alltid var smutsig och hungrig i skolan och att hon bakade åt honom för att dölja att han inte hade något med sig när eleverna hade till uppgift att baka hemma. Hon oroade sig så för honom att hon anmälde detta till skolledningen och hon trodde att något skulle hända. Men det gjorde det uppenbarligen inte. Han var försynt och gjorde inget väsen av sig. Lätt att förtrycka för mamman. 

18:05

Mamman är släppt och inte häktad för misstankarna mot henne är försvagade och åklagaren bedömer att hon inte kan skada utredningen mer. Nä låt henne vara fri så länge. Det tycker jag. Bara hon inte längre kan mentalt och psykiskt skada mannen mer. 

3.12.2020

Nu blir detta ett föremål för vården och socialtjänsten, inte för rättsväsendet. Och detta lär väl fungera lika illa som det har gjort under alla år? Mannen är sedan länge vuxen och förtryckt under sin mamma och mamman sägs vara förtryckt av sin döde man. Så det är synd om båda. Vilket fantastiskt samhälle vi har!

4.12.2020

Allt bottnar tydligen i att pappan till barnen var en hemsk människa, men sedan många år har han inte synts till och är död sedan början på 90-talet. Offren är hans familj som lever. Men mamman har en tomt tillsammans med sina syskon om hon säljer den till dem så får hon ju pengar. Det är mentalt och psykiskt som det fattas något. Otroligt att en människa kan var så nedtryckt och så manipulerande. Hon behöver inte sonen. Hon kan bo för sig själv för då får hon bostadsbidrag. Om hon inte har mer än 100 000 på banken vill säga. Det är ett sjukt beteende att inte släppa ett barn fritt. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar