söndag 20 december 2020

Polis grovt misshandlad på Hisingen

 När poliser skulle avstyra ett bråk som uppstått på en stor fest på Hisingen i Göteborg blev en av dem knivskuren i armarna. Gärningsmannen slutade inte utan knivskar flera gånger. Polisen har allvarliga, men inte livshotande skador. Mannen med kniven är anhållen för försök till mord. Hisingen har alltid varit en ort byggd för att få bostäder till alla arbetare. Jag bodde där på 60-talet, men då arbetade alla i stort sett och det var en förort, som hade Volvo nära som en stor arbetsgivare. Något som har försämrats med årtiondena som gått. 

Så trist med dessa upprepade fester och bråk dessutom. Det hela inträffade i Backa på Hisingen. Mannen som greps är i 20-årsåldern. I går sköts en man i 25-årsåldern av polisen i Sala i Västmanland och den mannen avled. En utredning har startat, vilket alltid görs när någon dör skjuten av en polis. Han hade hotat poliserna med ett vapen. 

Men naturligtvis lever vi i det bästa landet i världen. Det är därför vi behöver att alla som vill ska få komma hit. År 2019 var 230 000 invånare av totala befolkningen i Sverige födda i Afrika och 780 000 födda i Asien. Arbetslösheten i dessa grupper rör sig om mer än 20 procent. Professorn i nationalekonomi Mats Hammarstedt menar att detta inte rättar till sig med tiden utan istället blir värre. De som har lyckats ta sig hit kan njuta av välfärden utan att bidra till den. 

Sveriges befolkning väntas öka med 775 000 personer fram till 2030 och av dessa förväntas 40 procent vara i pensionsålder över 65 år. Detta är således personer som ska försörjas av den övriga befolkningen, som i många fall inte jobbar eller har jobbat och betalat skatt. Med den stora invandring vi har haft under 2000-talet vore det inget problem om alla arbetade och bidrog, men som sagt det sker inte. Istället är det ett slags lyxproletariat som har utvecklats. De tycker de kan göra som de vill och anordna stora fester också i dessa tider när befolkningen förväntas följa restriktioner. 

Invandring per år under 2000-talet. Om alla dessa nya invånare bidrog till välfärden i Sverige vore det inget problem, men tyvärr ser det inte ut så. Faksimil från SCB. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar