tisdag 8 december 2020

Bra gjort Hanif Bali!

UPPDATERAT

 Hanif Bali (m) samlade in två miljoner kronor på några dagar till de båda pojkar som grovt misshandlades och torterades på en kyrkogård i Solna under nio timmar. Nu ska de få pengarna för insamlingen är stoppad. Hanif Balis swish kraschade för det kom in så mycket pengar från tiotusentals människor. Det säger en del om vad Sverige anser om våldet mot dessa båda tonåringar. 

De båda tonåringarna hade tackat nej till att köpa knark och därför utsattes de för detta grova och utdragna våld under många timmar. De lyckades till slut fly från de båda männen 18-årige El Hani Amin och 21-årige Jahani Asl Ali. Båda männen är tidigare dömda och har nu åtalats för detta grova brott. 

Pojkarna är chockade över att människor bryr sig så mycket om dem. Men glada förstås. Nu får de hjälp att gå vidare från det vidriga som de utsattes för i augusti i år. De försökte bara överleva för de blev slagna så fort de rörde sig. Blodet rann över dem och deras sönderslitna kläder. De fick hjälp till slut av ett vittne när de sprang efter hjälp. Denne hjälpte dem kontakta polisen och männen greps på kyrkogården med deras tillhörigheter på sig. De kan få åtta års fängelse, men 18-åringen får förstås ungdomsrabatt. 

9.12.2020

Gärningsmännen får för låga straff och offren för låga skadestånd. I åratal har Sverige ömkat kriminella och offren har fått skylla sig själva. Dessutom måste de driva de skadestånd de ska få själva. Flera partier vill att staten ska betala ut skadestånd direkt och sedan driva in dessa från gärningsmännen, men justitieminister Morgan Johansson (s) tycker inte det är bra. Det enorma intresset för att stödja brottsoffren i det här fallet är en misstroendeförklaring från allmänheten av statens sätt att skapa rättvisa. 
Här på Norra begravningsplatsen i Solna misshandlades de båda tonåringarna grovt och utdraget i augusti.  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar