fredag 11 december 2020

Tomas Holmqvist blev lurad två gånger på sina pengar

 UPPDATERAT

Det är snällt av Tomas Holmqvist att ställa upp som avskräckande exempel på äldre som blir avlurade sina pengar. Han blev först lurad en gång genom de där som lovar stora avkastningar och sedan en gång till när de ville hjälpa honom att få tillbaka sina tillgångar. Han blev av med mer än en miljon kronor. 

Att det finns så dumma personer i äldre generationer beror naturligtvis av att de är naiva även vid hög ålder och inte har utvecklat något riktigt skydd för sin person. Svenskar i gemen kunde förr lita på andra människor, men så är inte längre fallet. Om någon lovar något som verkar orimligt så är det också så. Gå nu inte på det som Tomas Holmqvist gjorde. Han som var så snäll att han ställde upp i Morgonstudion och berättade hur dum och girig han hade varit. Som varnande exempel. Förlåt Tomas, men du påminner så mycket om andra jag känner. 

12.12.2020

Här berättar Göteborgs-Posten om alla försök att lura äldre. De drar sig inte för någonting. De har stulit 35 miljoner av äldre bara under oktober och november i år. Så det lönar sig tyvärr att vara kriminell. Karin Pihl tror att tekniska lösningar kan stoppa dessa kriminella, men det är nog bara sunt förnuft och icke-rädsla genom kunnande som kan detta. Att inte tro på människor som verkar vänliga utan att fråga ut dem om vad de sysslar med egentligen. Med neutral och oskyldig röst. Men i så fall måste alla ha den utbildning som jag har. Och det har väldigt få i min ålder. 


1 kommentar:

  1. Man undrar ju lite grand hur han kom över sina miljoner överhuvud
    taget om han nu t o m själv säger sig vara synnerligen lättlurad ...

    SvaraRadera