torsdag 15 juni 2023

Den 34-åriga kvinnan knivhögg flicka i Ängelholm

UPPDATERAT

 Det är den 34-åriga kvinnans sambo som skriver i Helsingborgs Dagblad att kvinnan har haft psykiska besvär, men att den behandling hon har fått fungerar bra. Mannen har varit sammanboende med kvinnan i många år, men aldrig kunnat tro att något sådant här med våld mot den 10-åriga flickan skulle kunna inträffa. Kvinnan är inte svensk och är också misstänkt för att ha anfallit ett par andra flickor med en sten

Hon mår uppenbarligen inte bra eftersom hon är våldsam. Förr i tiden låste man in sådana här människor, så de inte kunde skada varken sig själva eller andra. Men numera ska alla vara ute på gatan, för att inte må ännu sämre. Mannen är mycket äldre än kvinnan, drygt 60 år, och har inte kunnat se vad som skulle kunna hända. 

Att samhället inte kan hjälpa alla som har psykiska besvär är uppenbart. Mannen är en vanlig svensk man som heter Anders och vilket förhållande han har till kvinnan är inte helt klart. I brevet till Helsingborgs Dagblad skriver han och tackar de som hjälpte den 10-åriga flickan och att det vore bra ifall kvinnan får ännu bättre vård än förut och mer medicin. Flickan blev opererad och sägs nu må bra efter omständigheterna. Den misstänkta kvinnan nekar till brott. 

12:38

Kvinnan är begärd häktad och häktningsförhandlingen genomförs i eftermiddag. Hon är misstänkt på sannolika skäl för mordförsök, den högre misstankegraden. Hon är från Honduras. 

16:54

Kvinnan är nu häktad. 


I det här huset bodde den 34-åriga kvinna som överföll flickor. Den 10-åring hon knivskadade mår dock relativt bra nu efter operation. 

1 kommentar:

  1. "ännu bättre vård än förut". Mycket skall man höra ...

    SvaraRadera