tisdag 13 juni 2023

John Lennon sjunger ny Beatleslåt

 UPPDATERAT

Det är AI som gör att John Lennon kan få sjunga en sista låt med Beatles fast han dog 1980. Egentligen är det en demo från 1970, som har kunnat få ett nytt sound med hjälp av AI. John Lennons röst har blivit klar och bra genom denna genomgång med artificiell intelligens och den kommer att kunna mixas som vanligt, säger Paul McCartney. Låten kommer att släppas i år. 

Sedan får det väl vara bra. Eller ska Beatles göra som ABBA och skapa avatarer, som framträder på en världsturné? Allt är möjligt i denna tekniska värld. Men när både John Lennon och George Harrison är döda blir det väl en smula makabert. Ringo Starr är snart 83 år och Paul McCartney är snart 81 år i juni. Så rimligt sett lever de inte heller om tio år eller så. År 1969 så slutade bandet Beatles att spela tillsammans. Deras sista skiva blev Let it be. 

5.7.2023

Ringo Starr uttalar sig om denna låt och säger att Beatles aldrig skulle låta AI fejka John Lennon. Det handlar om att ta hjälp av AI så att det går att göra detta. George Harrison sjunger också på denna sista låt ifrån alla fyra beatlarna. Som sagt så spelades detta in år 1970.



The Beatles varade sju år tillsammans. Lagom tid tycker jag. Ett sådant band ska inte hålla på tills de dör. Som Rolling Stones gör. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar