torsdag 29 juni 2023

Madonna var döende

Madonna hittades medvetslös och togs till sjukhus. Hon är ingen ungdom längre och hade råkat ut för en allvarlig bakteriell infektion. Vid 64 års ålder ser hon ut som om hon aldrig har haft en rynka i ansiktet, men händerna avslöjar henne. Händer brukar aldrig opereras för att se ut som om de hör hemma på en ung människa. De blir skrynkliga och inte så vackra vartefter vi blir äldre. Madonna fördes till sjukhus i lördags och intuberades för att få hjälp att andas.  

Släkten trodde de skulle förlora henne och samlades på sjukhuset. De hade redan förlorat hennes äldre bror i år. Anthony dog 66 år gammal av strupcancer i februari. Madonna har arbetat i stort sett dygnet runt för att hennes turné, som skulle ha startat den 15 juli skulle bli perfekt. Nu skjuts den på framtiden. Hon skulle ha genomfört 84 konserter fram till slutet på januari nästa år både i Amerika och Europa. 

Släkten säger att hon tror att hon är oövervinnerlig och att hon inte har skött om sig så bra som hon borde vid sin ålder. Den bakterieinfektion hon råkade ut för är lätt att behandla med antibiotika om det görs i tid, men inte när den har tagit sig djupare in i kroppen till lungor, hjärta och hjärna plus blodet. Då blir det en livshotande blodförgiftning. Men nu är Madonna på bättringsvägen. Det här blir ett uppvaknande kanske för henne, men släkten säger att hon kommer att arbeta hårt och slita ut sig tills hon dör. Det är hennes läggning och hennes liv.

Här kan ni läsa om sepsis som Madonna drabbades av. Och här ett fall i Sverige där Jörgen Huss, 53 år avled av sepsis och efterlämnade fru och fyra barn. 



Titta på de här bilderna. Det är delar av ett och samma fotografi av Madonna vid samma tillfälle. Först hennes gamla händer och sedan hennes perfekta ansikte. Ingen människa har ett sådant ansikte vid 64 års ålder. Inte utan operationer. Faksimil från Daily Mail. 

2 kommentarer:

  1. Obetydligt yngre än undertecknad, som dock ännu känner sig levande ...

    SvaraRadera
  2. Bör också sägas att Madonna klarat sig betydligt bättre än vissa andra
    popstjärnor, födda samma år och vid samma tid på året. Prince, Michael
    Jackson och Marie Fredriksson har alla lämnat oss. Men Kate Bush är
    vid liv och hälsa och populär som aldrig förr ...

    SvaraRadera