tisdag 13 juni 2023

Ryssar mot ryssar

 En rebellgrupp i Ryssland eller som kallas partisaner av Ekot har som mål att skapa en zon mellan Ryssland och Ukraina så att det inte lönar sig att kriga. Som yttersta mål har de att ta Moskva och avsätta Putin. Genom gerillakrig och sabotage kan de åstadkomma mycken skada inne i Ryssland och snabbt dra sig tillbaka igen. Det är klassisk sådan krigföring. Partisaner fanns i Sovjet och Jugoslavien under andra världskriget. Men då bekämpades Hitler och nazister. Nu har historien vänts ut och in och alla som tidigare trodde på kommunistiskt paradis även i Sverige har nu böjt sina huvuden i skam över vad som händer. 

Vi i Sverige var väldigt smittade av den kommunistiska tron i min ungdom. Inte jag, men en del släktingar och vänner. Det var ett sätt att få en rätt så hög position i samhället på ett enkelt sätt, för det låter ju bra med dessa idéer om allas lika värde som det har blivit numera. Men ingen människa har ekonomiskt lika värde och kommer aldrig att få heller. Det säger sig självt att den som arbetar skapar ett mervärde, som den kan dra nytta av själv i första hand. Men numera ska hundratusentals inte arbeta utan gå på bidrag i vårt land. Och försörjas av andra. Det håller inte i längden. 

Hur ska det då gå i Ryssland? Ja inte kommer några rebellgrupper att inta Moskva. Det är ett mycket övermodigt och högfärdigt uttalande samt en önskedröm i sådana sammanhang. Då måste nog kriget pågå längre än andra världskriget, för dessa oroligheter har en förmåga att dra ut på tiden. Så länge folket inte står bakom ett uppror och samtidigt har ett reellt stöd från andra länders vapen kommer Putin sitta kvar. Så fungerar tyvärr mänskligheten. 

PS. Eftersom jag skriver om så mycket elände behövs högerspalten med naturen. Den kan man lita på och den är alltid vacker. Även när det är snöstorm. DS. 

En sovjetisk partisan under andra världskriget 1942. Förhörs av tysk militär i Ryssland. För att sedan hängas eller skjutas. Nu är också ryska rebeller på krigsstigen, men de kommer inte att lyckas på egen hand. De är mot kriget i Ukraina och mot Putin. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar