onsdag 14 juni 2023

Trump hade inte tid att gå igenom lådorna

 Trump sade ingenting i rätten i går i Florida, men höll tal senare då han menade att han inte hade tid att gå igenom alla dessa lådor och att där fanns allt möjligt. Också personliga tillhörigheter som kläder. Han menade också att han hade rätt att ta med dessa lådor, vilket är fel för presidentregisterlagen som han hänvisade till säger tvärtom att hemligstämplade papper är statlig egendom och presidenter har inte rätt att ta med sig dessa papper efter att jobbet som president är avslutat. 

Det väntas dock ta månader innan någon rättegång kan inledas och Trump leder nu nomineringen till republikansk presidentkandidat stort. Och han kan bli presidentkandidat även om han döms för brottet att ha behållit hemligstämplade papper. Han väntas vinna över Biden när det är val i USA 2024. 

Här skrev jag tidigare om detta federala åtal. 

Här anländer Trump till Florida för denna genomgång inför rätten i går om hans brott som i värsta fall betraktas som spioneri mot det egna landet. Men Trump själv säger att detta rättegångsförfarande bara sliter sönder USA. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar