tisdag 14 mars 2017

Alice Bah Kuhnke pratar strunt

UPPDATERAT
Denna minister Alice Bah Kuhnke (mp) som har hand om kultur, demokrati och våldsbejakande extremism framträdde i söndagens Agenda och påstod att IS-krigare var särdeles vanligt eller kanske inte i vissa kommuner. Hon visste helt enkelt inte och var dåligt påläst hur det låg till. Fast hon har haft hand om detta i mer än två år. 

Terrorforskaren Magnus Ranstorp sågade henne rakt av i SVT i går. Att hon lyfte fram Umeå och Göteborg som särskilt framträdande när det gällde terrorister som återvände stämmer helt enkelt inte med fakta, enligt honom. Ministern har lämnat över detta till Säpo och inte brytt sig sedan alls. I Aktuellt fick han säga att detta är oansvarigt av Alice Bah Kuhnke. Umeå har inte haft ett enda fall av återvändande terrorist att hantera och i Göteborg fungerar det inte alls bra och det har inte funnits några skräddarsydda planer för dessa människor.

Det gäller kring 300 människor från Sverige som har anslutit sig till IS. Av dem har kring 150 personer kommit tillbaka. Det är kommunerna som ständigt ska sopa upp efter regeringens olika misslyckanden. Tydligen. Men också Aftonbladet tycker att regeringen och Alice Bah Kuhnke inte ska skylla ifrån sig på kommunerna. 

Här skrev jag om Osama Krayem, som kom från en helt vanlig muslimsk familj i Malmö och hjärntvättades där. Han togs i Bryssel för terror. Här skrev jag om Mirsad Bektasevic, som försökte ta sig till IS och var inneboende hos Michael Skråmo i Göteborg, när han i sin tur var i Syrien för att slåss för IS. Förra året fanns omkring 60 svenska barn hos IS. De tränas för att bli terrorister och dör de också i kampen för IS.

12:28
Alla Allianspartier reagerar nu kraftigt på vad Alice Bah Kuhnke har sagt och kallar henne till KU-möte så att hon kan förklara sig. Det är KU:s ordförande Andreas Norlén (m) som formellt kallar henne till KU. 
18:02
Här kan ni läsa ett debattinlägg som jag helt och hållet instämmer i. Har sagt det själv flera gånger. Att islam lovar sexuella belöningar i himlen (72 jungfrur) till den som blir terrorist plus att den ska få leva som en emir eller kalif är ett väsentligt inslag i islam, som inte finns i andra religioner. Regeringen i Sverige begriper inte detta och har bortsett från att imamer inte kan omvända dessa galningar, som styrs av fysiska maktbegär.

Här skrev jag om "Josef" som ville bli martyr och hamna i paradiset. Och här om de båda svenska martyrerna som säkerligen blev väldigt förvånade över att de inte fick 72 jungfrur när de dog. 

28.3.2017
Nu blir Alice Bah Kuhnke av mitt sitt uppdrag angående våldsbejakande extremism. Bra! Hon berättade detta efter dagens KU-förhör. Var detta ska ligga sedan är dock inte klart. MSB eller Brå är föreslagna, men som sagt det finns fler myndigheter. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar