söndag 19 mars 2017

Vänstern har blivit höger

Särskilt tydligt är detta i det socialdemokratiska partiet som numera slåss med sverigedemokraterna om att vara störst - åtminstone om man ska tro vissa opinionsundersökningar. Socialdemokraterna som snart har partikongress den 8-12 april ligger mycket till höger numera. Under bara drygt två års regeringstid har partiet skiftat fokus och vill en hel del av det som både moderater och sverigedemokrater tidigare stod för. 

Kampen nästa år verkar bli mellan de urgamla gråsossarna och det nyaste partiet i riksdagen. Verkligheten har tvingat fram detta skifte sedan Sverige översvämmandes av flyktingar 2015. Folket är inte med längre. Klyftorna mellan politiker och vanliga medborgare växer. Brottsligheten och tiggeriet är nu synligt på ett helt annat sätt än tidigare. Landet har backat tillbaka till början av 1900-talet på vissa håll och inkomsterna plus skolgången går bakåt.

Samtidigt blir också sådana som jag själv rikare och rikare (åtminstone på pappret) utan att lyfta ens ett finger. Bara bo kvar där jag bor. Att äga ett hus har alltid lönat sig, men i Sverige skulle staten ta hand om oss och skaffa våra bostäder. Vi själva skulle inte behöva utsätta oss för risker utan staten skulle fixa allt från vaggan till graven. Vi var det lyckade exemplet på socialismen, som kunde samverka med kapitalismen. Och när staten inte längre klarar detta blir det uppror. Nästan. 

Hur det kommer att gå i valet nästa år vet ingen. Men Sentio lyckades in till tiondelen pricka sd:s valresultat förra gången 2014, trots den ansett allmänna opålitligheten i självrekryterande paneler.

Vi ska naturligtvis inte lita till Sentio som är norskt
 och använder självrekryterande paneler.
Sifo är pålitligt svenskt, men bortfallet
i deras telefonintervjuer är så stort numera
att resultatet inte heller blir tillförlitligt.  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar