torsdag 9 mars 2017

Det våldsamma Sverige

UPPDATERAT
Svenskarna oroar sig mest över kriminalitet och våld och sin säkerhet. Det har Sifo tagit reda på för Ekots räkning. Det är inte så konstigt för i mars har redan åtta mord/dråp inträffat och det dödliga våldet ligger på över tre fall i veckan i år. Medan kriminalexperterna försöker lugna folket och säga att det inte är så farligt. Flyktingfrågan och invandringen är också stora orosmoment plus då klimatet och miljön. 

Här kan ni se alla tabellerna som Ekot har låtit Sifo ta fram. Och Maria Solevid som är lektor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet säger att det kan bero av att medierna rapporterar detta så frekvent. Så hon skyller på medierna. Slutsatsen blir att mord och våld borde tonas ned en smula då. Verkligheten får inte beskrivas. Inte ens när det rör sig om dödligt våld. Folket ska inte oroas av denna verklighet. Femtiofyra procent av svenskarna är mer oroliga i dag för framtiden än för ett år sedan. Det är bara realistiskt.

Här är misstänkta morden/dråpen i februari i år. 

9:00
Här säger två företrädare för vänsterpartiet att vänstern har svikit arbetarklassen. Det är detta som orsakar allt våld. Vad i helvete! Ursäkta att jag svär men debattinlägget är så långt från verkligheten. Det finns inte längre någon arbetarklass i Sverige. Vi är alla medelklass nu och det är naturligtvis invandringen som gör att det blir så här. Det kan minsta barn räkna ut. Människor placeras i samma förorter och klanerna styr och narkotikan härskar. Snabba cash ska det vara. Det var därför en man och en kvinna blev knivskurna till döds i förrgår i Hallonbergen, för att de skulle vittna i ett knarkmål med mord där också. Kvinnan fick halsen avskuren och när polisen kom satt de ovanpå mannen och knivhögg honom. Båda dog och rättegången som skulle ha varit i går ställdes in. Lögnernas parti är vänsterpartiet! 
13:50
De båda män som sköts ihjäl i natt tillhörde gäng. Och det ena gänget Lejonen var utstört och splittrat av polisen redan 2013. Tydligen finns det kvar och likaså deras motståndare Brödraskapet Wolfpack. Nu behöver polisen extra resurser igen, men inga medborgare är i fara. Det är bara gängens medlemmar som skjuts. Trösterikt. Gängledaren som sköts heter Merhawi Aregai. Här är hans facebook-sida.
17:18
Statsminister Löfven säger från Bryssel att han ska knäcka den organiserade brottsligheten. Jawohl! Äntligen! Det finns bara hårda tag att ta till nu, menar han. Han är vår egen Stålman. Så underbart! Tro honom för guds skull inte. Han och den politik hans parti har fört de senaste åren har bidragit till att brottsligheten ser ut som den gör. Och att det råder kaos i landet plus att invandringen har kostat 100 miljarder eller i den storleksordningen. Värre kommer det att bli innan vi äntligen får gå till valurnorna. Stackars land!
10.3.2017
Under tiden som Löfven stod och snackade i Bryssel knivdödade en 13-åring i Olofström i Blekinge en annan 13-åring. Vad ska Löfven göra åt detta?
Här är vad människor oroar sig mest för i Sverige.
Mer än 20 procent kvinnor oroas av kriminalitet, våld
 och för sin egen säkerhet.
Alla tabellerna kan ni se här. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar