fredag 24 mars 2017

Vi betalar fortfarande för mycket skatt

Regeringen klev ut i går och lovade skattesänkningar till alla pensionärer, i stort sett. Kring 70 procent skulle föräras hundra eller tvåhundra kronor i månaden mer nästa år. Jag skäms fortfarande över att bo i ett land som misshandlar sina gamla så mycket. I andra länder har pensionärer mindre i skatt än arbetande, men inte här och de får andra förmåner, som inte heller finns här. Här medicineras de mer än de får mat på äldreboenden och klås på alla pengar de har innan de dör.

Det enda en vanlig pensionär har råd med är att vara hemma och äta. Då går det runt för dem. Det är fortfarande rena ättestupan. Från staten och statsminister Stefan Löfven meddelas att "de äldre ska ha en trygg ålderdom, den respekten är de värda". Vilket kvalificerat skitsnack! Skatten blir fortfarande över 50 procent för alla åldringar för staten får in momsen också så fort pensionärerna går till affären. Jag minns fortfarande 60-talet då omsen infördes tillfälligt med ett par procent i skatt. Den försvann aldrig. Nej det blev en permanent skatt för att dölja hur mycket skatt vi är tvungna att betala. Hela livet.

För att de olika regeringarna under min livstid inte har begripit ekonomi så har pensionärerna tagits ifrån 258 miljarder i en överenskommelse mellan partier i riksdagen. För 40-talisterna, dessa köttberg enligt finansminister Pär Nuder (s), var så rika ändå. Han menade väl sin chef Göran Persson. Han har ordentlig pension och är rik, kommer vara det hela livet. Men inte behövde alla de andra ha kvar sina sparade pengar inte. Tyckte regeringen då. Och den idiotiska riksbankschefen Bengt Dennis (s) lyckades höja räntan till 500 procent i början av 90-talet och förstörde ekonomin för massor av företagare och människor som byggde sina egna hus. Ett sådant idiotiskt tilltag drabbar också en del människor livslångt. År 2003 sänkte den dåvarande socialdemokratiska regeringen sjukpenningen för människor med upp till 10 000 kronor i månaden, för nu skulle inte denna försäkring räknas efter tidigare anställning, utan för de som hade blivit arbetslösa sedan blev det a-kassa istället. 

På de senaste tio år har en löntagare kunnat få kring 4 000 kronor mer att leva av i månaden. Pensionärerna som är ensamstående har kunnat få kring 700 kronor mer under samma tid. Prisnivån sätts inte efter pensionärer utan efter lönerna. Pension är uppskjuten lön och ska absolut inte beskattas hårdare än löner. Procenttalet borde istället ligga lägre som i Frankrike eller Portugal, där pensionärer betalar 10 procent respektive ingenting i skatt. Politik är att vilja sade redan Olof Palme, men dagens socialdemokrater har hela tiden tyckt att viljan ligger i andra länder. Inte här. Det duger inte med den egna befolkningen. Och länge sades att dessa utifrån var så lönsamma. Nej, det är de inte eftersom under de senaste tio åren har det kommit närmare en miljon som inte har kunnat integreras helt i samhället, utan måste försörjas av andra.

De här ynka hundralapparna som pensionärerna nu får kommer naturligtvis att slukas av ökade kostnader i utgifter. Och pensionärerna kommer inte alls att kunna äta kött lite oftare, som finansminister Magdalena Andersson tror. Herregud hon tror således att det är detta som är livets mening att kunna unna sig lite bättre mat. Jo det är väl hennes önskan så att pensionärerna inte blir så sjuka, att de tvingas anlita sjukvården. Numera får varje patient 20 minuter till sitt förfogande hos läkaren. Och helst ska man fylla i per internet vad det är för sjuka det handlar om. Läkarna får inte längre ta sig tid att undersöka och prata med patienten mer än nödvändigt. Patienten ska veta själv och kunna uttrycka sig ordentligt så att den kan få rätt behandling. Eller lära sig att tjata tillräckligt för att få ordentlig vård.

Vi har fått ett riktigt skitsamhälle de senaste tio åren, för vi skulle ju i god kommunistisk och kristlig anda ta hand om hela världen. Mycket mer än andra länder. Det tog en ände med förskräckelse som alla vet i slutet av 2015 när Sverige tvingades ned till miniminivå i mottagandet av nya fattiga och outbildade invånare. Alla våra system som byggdes av mig och mina föräldrar har kraschat, men ännu syns det inte så mycket. Vänta bara! Skatten måste höjas i kommunerna för att ta emot alla som socialen nu är tvungna att ta hand om. Enligt en lag som regeringen fixade. Värst i Malmö, som är beroende av andra kommuner för sin egen försörjning. I år får Malmö kring 5 miljarder i bidrag av andra kommuner. För att slippa höja skatten med ungefär sex kronor för sina invånare för att få balans i budgeten.

Samhället krackelerar alltmer. Vi ser det bara inte riktigt än. Hoppet ligger väl i att fler och fler pensionärer ger upp och dör så att statens utgifter minskar. Själv har jag dock tänkt att leva kring 25 år till och ta igen det som mina släktingar har förlorat när de har dött i förtid. Efter att ha sparat miljoner till sina pensioner förstås. Konfiskerade miljoner numera. 


Bilder från Google

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar